Sex bilar förstörda vid bilbrand på parkeringsplats vid Västra Skrävlinge Kyrkoväg i Malmö

| 23 juni, 2021

Strax innan klockan 3 på natten mot onsdagen larmades räddningstjänsten och polis om en brand i en lägenhet i Almgården i Malmö. Men när räddningstjänsten kom till platsen kunde de dock konstatera att det inte var en lägenhet som brann, utan det var i en bilbrand vid Västra Skrävlinge Kyrkoväg. Enligt uppgift var det totalt sex bilar som brann på en parkeringsplats. Dessutom brann det i ett sopkärl och ett staket som tillhörde kyrkogården strax intill.
Räddningstjänsten kunde dock släcka bränderna ganska snabbt. Enligt polisen så blev alla sex bilarna skadade, varav två som till större delen blivit utbrända.

Annelie Silveira på SOS Alarm sade: “Det brann rejält i bilarna och rann bensin från dem så jag skulle tro att de inte är i särskilt fint skick nu.”
Räddningstjänsten kunde 4 på onsdagsmorgonen rapportera att branden var släckt men man vet fortfarande inte hur den startade. Men omständigheter på platsen gör att Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Under natten sökte polisen med sökhund i närområdet efter gärningspersoner, men vid 5-tiden hade ingen sådan hittats. Ingen person har anmälts skadad vid branden. Polisen meddelade vid 5-tiden att de var klara på platsen och att de upprättat två anmälningar om skadegörelse genom brand.

https://www.expressen.se/kvallsposten/sex-bilar-skadade-i-bilbrand-i-malmo/?fbclid=IwAR2TnSg4ALC9H8rCIx18SjmCBl1SXZ2Evmn3rkVMyUSr3UwQq8ODCFdvveY
https://brottsplatskartan.se/skane-lan/skadegorelse-malmo-almgarden-202782

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.