Stenkastning mot bilar på E 65, 35 anmälningar från mestadels danska bilister

| 23 juni, 2021

Polisen har startat en stor utredning efter att ett 35-tal anmälningar om stenkastning mot danska bilister på E65 mellan Ystad och Skurup. Men fortfarande vet polisen inte vad det handlar om. De flesta som blivit utsatta är danska bilister, men minst en är mot en svensk bil.
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford säger: “Det här kan sluta mycket illa. Vi har en som fick föras till sjukhus och blev allvarligt skadad. Nu kan han inte längre se på ena ögat.”
Den svenska polisen fick kännedom om händelsen först när det uppmärksammades i danska medier efter att det skrivits om det i en Facebook-grupp för Bornholmspendlare, något som TV2/Bornholm var först med att berätta.

Carsten Petersen som är en av dem som fått en större sten kastad mot rutan säger: “Först trodde jag att det var ett pistolskott. Hade stenen kommit 10 centimeter till vänster hade min fru fått den i huvudet.”
Anette Berg som har sitt sommarhus på Bornholm har också hon blivit utsatt för stenkastning ska det enligt henne inte stoppa henne från att komma tillbaka under sommaren.
Hon säger: “Jag vill inte vara en del av det här. Jag kommer åka till mitt sommarhus ändå. De ska inte få ta mig.”
Och trots att Carsten Petersen redan blivit utsatt för stenkastningen så kommer åka tillbaka till Bornholm under sommaren.

Han säger: “Vi har redan åkt dit igen, men nu har vi tagit en annan väg. Det verkar vara på samma ställe på E65 som det händer.”
Polisen har lagt stort focus på att försöka kartlägga vad de är som egentligen pågår.
Ewa-Gun Westford säger: “Det har kommit in anmälningar om stenkastning, men det finns även uppgifter om att det skulle handla om metallföremål.”
Anette Berg säger: “Jag tror det är någon slags maskin som kastar. Den kom i väldigt hög hastighet som inte är möjligt för an människa att kasta.”

Jag är arg och jag förstår inte varför. Kan det vara så att är det en fortsättning på en kamp mellan Sverige och Danmark.”
Och trots att polisen fått i 35 anmälningar och att det nästan bara drabbat danska bilar så är de inte närmare en lösning av fallet, de kan inte svara på detta.
Ewa-Gun Westford menar att det handlar om en gärningsperson som vet vad den gör.
Hon säger till sist: “Det här är inget oskyldigt pojkstreck.
Att det skulle handla om ett pojkstreck är nog uteslutet med tanke på att det är då många som blivit utsatta under en längre tid.

https://www.expressen.se/kvallsposten/danska-bilistens-skrack-trodde-nagon-skot-oss/?fbclid=IwAR22WqpOLZu6TtgfYSrPL24P-a5fjemzE08lbbQFsI0ZEbozNKGx8SxWlIM

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Stenkastning mot bilar på E 65, 35 anmälningar från mestadels danska bilister

  1. Göran Walther Postförfattare

   Ja, precis. Och reklam för hur säkert Sverige är…

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.