Kraftig smäll på tak på Lindängen i Malmö, inget farligt föremål hittat

| 24 juni, 2021

Vid 18-tiden på onsdagskvällen fick Malmöpolisen larm om en kraftig smäll på Lindängen. Enligt uppgift ska en “detonationen” skett på ett tak på Munkhättegatan och polisen spärrade vid 18.20-tiden av ett större område, Munkhättegatan var under kvällen helt avstängd för trafik från Lindängsplan till Lindängsvägen. Polisens nationella bombskydd (NBS) var på plats strax efter klockan 19. När deras undersökning var klar tog polisens tekniker över brottsplatsen. Enligt polisen har bombteknikerna gjort fynd på platsen som sätts i samband med en detonation, på taket.

Polisen är dock förtegna om vad för fynd bombteknikerna gjort, och hänvisar till förundersökningssekretess. Dock meddelat polisens presstalesperson Rickard Lundqvist att man har inte hittat några föremål som betraktas som farliga. Vid 20-tiden meddelade polisen att trafiken på Munkhättegatan åter är öppen men att en inre avspärrning fortfarande är uppe. Polisen meddelade också vid 20-tiden att ingen person påträffats skadad och att polisen inte kunde konstatera några materiella skador på byggnaden.

https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-kraftig-small-i-lindangen/?fbclid=IwAR2Siw7UPf2xFU33tbLw7mMFTw57a2CQfw8Xik1roxWIRd37cAxvoPpJtsw
https://brottsplatskartan.se/skane-lan/detonation-malmo-lindangen-202845

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.