70-årig sexuellt utagerande man misstänks ha våldtagit anorektisk kvinna på Karolinska sjukhuset

| 27 juni, 2021

Hur tänker personal och sjukhusledning på Karolinska sjukhuset i Huddinge när de lägger in en man som är sexuellt utåtagerande mot personalen så att väktare fick tillkallas på samma rum som en kvinna som led av muskelsvaghet av anorexia?
Det hela inträffade under torsdagskvällen då den 70-åriga mannen av okänd anledning togs till sjukhus och blev inlagd. Personalen på vårdavdelningen placerade mannen på samma rum som en anorektisk kvinna. Allt var lugnt när personalen gick ronden vid 22-tiden. Men det varade inte länge, för vid 23-tiden skickade kvinnan ett sms till sin mamma om att hon blivit våldtagen.

Enligt uppgift var kvinnan så muskelsvag att hon inte kunnat kämpa emot övergreppet.
Expressens uppgiftslämnare säger: “Det är skandal att man placerar en sådan person ihop med någon som inte kan freda sig på något sätt.”
Mamman till den anorektiska kvinnan såg inte SMS:et som hon sänt förrän på morgonen på midsommarafton, hon åkte då till sjukhuset varpå våldtäkten uppdagades. Men då hade mannen redan fått lämna sjukhuset. Han kunde dock gripas på midsommaraftonens eftermiddag.

Mannen anhölls också senare på midsommaraftonen. Enligt jouråklagaren Jonas Bergendal finns det ingen på sjukhuset som ännu är misstänkt för något brott i samband med att mannen blev inlagd.
Men i alla fall jag ställer mig frågan om ingen på sjukhuset tänkte efter före då mannen tidigare var sexuellt utåtagerande mot personalen?
Eller jäktet på sjukhuset är så stort att de inte har tid att tänka efter längre?

https://www.expressen.se/nyheter/man-misstanks-ha-valdtagit-kvinna–med-anorexi-pa-karolinska-sjukhuset/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR3xHE4zC1_ULDt54CFurnP8BAPHMUHBo4E6IVcBWsTZvWXnr1JjQSVYjsY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.