JK väcker åtal om grovt förtal mot Cissi Wallin

| 28 juni, 2021
Cissi Wallin. Wikipedia

Dagens nyheter rapporterar. Om ni minns skrev jag en artikel angående Wallins 180 graders sväng i hennes inställning till feminismen. Hon har nu erkänt att hon varit i en ”sekt”. Om ni minns mina ord från då jag kritiserade hennes plötsligt omvändning så minns ni också säkert hur pass osäker jag var på att det här var sanning och att jag ändå tyckte mig se en koppling kring hennes engagemang i en egen dokumentärfilm kring metoo. Det som ett svar på dokumentären om Soran Ismail enligt Dagens media.

I Sverige kan du inte göra dokumentärer åt SVT utan att vara rumsren. I den bemärkelsen anser jag att Wallins nya insikter kom väldigt lämpligt. Men nu blir det spännande. För om Wallin erkänner sig skyldig till förtal så skruvar jag upp hennes trovärdighet. Visserligen kan det ses som en eftergift till dokumentären men grovt förtal är annat än fortkörning så det är ändå ett pris att betala.

Om hon befinner sig oskyldig ska det bli intressant att följa argumentationen för detta – samtidigt som hon erkänt att hon har varit med i vad hon kallar en sekt.

Vad jag hoppas är att vi ser de första fallande pelarna av wokeismen och dess identitetspolitik. Regeringen har inte längre förtroende. De konservativa partierna vinner mer och mer och public service har börjat ställa – bitvis – jobbiga frågor till bland annat Annie Lööf. Det här är en del i hela det pusslet och eftersom woke är något jag anser är ett av våra största problem så är den här händelsen möjligen obetydlig i större sammanhang men indikativ för den fortsatta feministiska debatten.

Niklas Gerholm


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.