Är verkligen antivaxxarna det största hotet mot bekämpningen av den pågående Corona SARS-CoV 2 epidemin?

Läs hela texten innan ni blåser en säkring. 

Folk i gemen verkar inte förstå effekten av Covid-19. Däremot vet antivaxxarna allt om detta utan att ha några som helst studier i virologi eller egen erfarenhet av virussjukdomar och framförallt inte potentiellt dödliga sådana. 

Trots avsaknad av formella meriter eller vanligt bondförnuft väljer svagsinta människor att ta intäkt i vad antivaxxarna säger. 

Men, och här kommer brasklappen! Samtliga vacciner har visat sig ge upphov till mer eller mindre allvarliga bieffekter och en del vaccin kan man med största säkerhet koppla till ett (stort?) antal dödsfall. Så vad gäller? Har antivaxxarna egentligen haft rätt hela tiden? Kan en känsla av att någonting är fundamentalt fel “vinna” mot en enig läkemedelslobby som envist hävdar att vaccinet är det bästa som hänt sedan konserverad gröt?

Många av oss som minns Svininfluensan 2009 kommer ihåg att det hela var ruffel och båg redan från början. Men är det alltid det? Min familj vaccinerade sig inte men hör och häpna, ca 75 procent av svenska folket gjorde det. För en del slutade det med ödesdigra bieffekter såsom narkolepsi där ca 5 000 människor, främst unga drabbades. 

De i särklass största bovarna i Covid-19-soppan är Johan Giesecke, Anders Tegnell, Johan Carlson, Agnes Wold samt en både enfaldig och intellektuellt handikappad regering. När omvärlden gjorde i princip rätt från dag ett valde Johan Giesecke och Anders Tegnell att gå ut och fördöma omvärldens insatser. Johan Giesecke skulle långt senare medge att han hade mindre rätt i vissa avseenden. Aldrig att han skulle erkänna att han hade haft fel redan från början. Detsamma gäller Anders Tegnell. 

Med dumhet kan man komma långt, oavsett vilket ben man står på, men när det gäller död i en pandemi kommer man inte längre än ett två meter långt och 90 cm brett hål med några vissna tulpaner ett par meter ovanför – oavsett om man vaccinerats eller ej. 

Observera att jag inte lägger mig i debatten om vaccin är säkra eller osäkra. Jag kan dock erkänna att min familj (två vuxna och ett barn i övre tonåren) INTE kommer att vaccinera sig. Inte ens under pistolhot. 

Tills vidare får antivaxxarna fritt spelrum att fantisera om nanochips i vaccin samt att mRNA vaccin skriver om DNA vilket är omöjligt. Att de inte vet vad ett nanochips är eller hur långt utvecklingen de nått i sin utveckling (eller inte) samt deras framtida (om 20-30 år) användningsområde bryr de sig inte om. De är i sin okunskap lika omnipotenta som den dystra skaran nämnda i fjärde stycket ovan. 

Jan-Ove Malmgren 2021-05-25

Bild: Spanska sjukans offer på väg till sista vilan. De hade varit förbannat glada om det funnits vaccin.

2 tankar på “Är verkligen antivaxxarna det största hotet mot bekämpningen av den pågående Corona SARS-CoV 2 epidemin?

 1. jesus

  Att inte ta ett nödgodkänt vaccin kan knappast klassas som svagsint. Däremot kan det omvända sägas, dvs. att ta ett nödgodkänt vaccin utan invändning och för att den stora massan gör så, är mycket svagsint.

  Förövrigt är det inget vaccin.

  Långtidseffekter?

  Svar
 2. Lennart

  Du tycker inte att ett så kallade covid-pass har vissa likheter med de nanochips som du nämner ut funktionshänseende?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.