I Malmö stjäls det och vandaliseras till och med i koloniområden: Malmö stad tipsar: “Odla inte det som blir stulet”

Bild: Adam Daver

Morötter, odlad majs, jordgubbar, paprika och sallad – allt stjäls.

I mångkulturella Malmö får man var försiktig med vad man odlar på sin kolonilott. Stölder och vandalisering hör till vardagen. Staket byggs runt kolonilotterna, men de får inte var över 80 cm höga för då klagar kommunen. En person låste in sina verktyg i takbox för att kanske få ha dem ifred – men det gick för “en takbox hör hemma på en biltak”. Kommunen tillåter inte att man har sina verktyg i annat än trälådor.

“I Hyllie odlingsområde har odlarna länge varit missnöjda. Deras koloniområden blir vandaliserade och utsatta för stölder. Kommunens svar på synpunkterna har varit att inte odla det som kan bli stulet.

Rama Kelmendi odlar lök. Under hösten blev flera kilon stulna, och när han klagade fick han höra att han ska sluta odla lök, säger han.

Hans kolonigrannar odlade majs, jordgubbar, paprika och sallad som också blev vandaliserade och stulna. Alla fick de höra samma sak: sluta odla det som kan bli stulet. 

Nu närmar sig koloniområdet ännu en skördesäsong, och odlarna är oroliga att händelserna ska upprepa sig.”

 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “I Malmö stjäls det och vandaliseras till och med i koloniområden: Malmö stad tipsar: “Odla inte det som blir stulet”

 1. Göran

  Det gamla Sverige, ca 1250 -1985: Land skall med lag byggas och vi staten skapar regelverken och ser till att de efterlevs. Om nödvändigt med vårt våldsmonopol.
  Mellanperioden, 1985 – ca 2010: allt flyter alltmer och det sker en förflyttning från det gamla Sverige mot ett nytt mentalt landskap där stor osäkerhet råder för ingen vet egentligen vad som gäller. Ny praxis bildas. Västvärlden tas över av “humanitära krafter” som danar en ny världsbild. Alla är lika och FN’s deklaration “de mänskliga rättigheterna” styr alltmer.
  Det nya Sverige, ca 2010 – : Återgång till tiden före “Det gamla Sverige”. Var och en försöker på bästa sätt undvika att bli bestulen, rånad, misshandlad, våldtagen och i värsta fall dödad genom att följa myndigheternas nya råd med portalrekommendationen “var inte på fel plats vid fel tidpunkt” och om du är dum nog att vara det ha inga fina kläder på dig, dyra smycken eller klockor och sänk blicken om någon tittar på dig. Kort sagt utsätt dig inte för världen, för den är farlig. Och om något händer så är det inte lönt att du kontaktar polisen för den myndigheten är helt överbelastad av gängkriminalitet mm och går på knäna. Nej, kryp tillbaka till ditt Svennereservat för där är du trygg ett tag till.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.