Inför stopp av riksdagsledamöters löneutbetalningar och förmåner tills en ‘ny’ regering och budget har tillräckligt stöd i Sveriges Riksdag – en ‘blåslampa i baken’!

| 30 juni, 2021

Det tog över fyra månader efter riksdagsvalet 2018 innan regeringen Löfven hade tillräckligt stöd i riskdagen och kunde tillträda. INGEN i riksdagen verkade bry sig nämnvärt. Kanske inte så konstigt.

Under tiden ‘rullade’ riksdagsledamöterna ‘tummarna’. 

Och ‘kvitterade ut’ FULL lön och förmåner.

Ställ krav och sätt ‘press’ på riksdagsledamöterna, så det ligger i deras egenintresse se till att en regering har tillräckligt stöd i riksdagen och kan få igenom sin budget (HÄR).

Efter riksdagsval, eller som nyligen en misstroendeomröstning som tvingade regeringen att avgå, borde Riksdagsförvaltningen  tillämpa ‘piska och morot’ så att det ligger i alla riksdagsledamöters  intresse att säkerställa stödet för en regering med förankrad budget utan dröjsmål.

Inför stopp av riksdagsledamöters löneutbetalningar och förmåner tills en ‘ny’ regering och budget har tillräckligt stöd i Sveriges Riksdag. 

Givetvis skall INTE retroaktiva löner utbetalas i efterhand.

En ‘blåslampa i baken’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.