Nationellt Forensiskt Centrum har fastställt att kvarlevorna som hittades i Saltkällan utanför Munkedal var Alexander Carlsson. Polisen utreder nu ärendet som mord

| 30 juni, 2021

Den 6 maj i år skrev jag om att polisen funnit mänskliga kvarlevor i Saltkällan utanför Munkedal. När dessa kvarlever hittades så började polisen arbeta efter teorin att det kunde vara den 26-åriga Alexander Carlsson som de hittat. Han försvann från ett hotell i Munkedal i januari 2020 då han och hans kompis skulle köpa cigaretter. Idag den 29 juni så bekräftar polisutredaren Sten-Rune Timmersjö att det var Alexander Carlsson de fann i början av maj i år. Enligt undersökningen som Nationellt Forensiskt Centrum så stämde aningarna polisen hade redan i maj.

Och nu kan polisutredningen som stått och stampat sedan 2020 åter sätta fart. Den första utredningen visade inga skador på kvarlevorna men nu ska kvarlevorna obduceras och efter det så kanske dödsorsaken kan fastställas. När polisen startade utredningen 2020 så rubricerade de ärendet som människorov, detta då det fanns omständigheter i ärendet som gjort att polisen valde den rubriceringen. Men nu utreds ärendet sedan en tid också med alternativrubriceringen mord. Det trots att det inte finns någon misstänkt i ärendet.

De anhöriga har underrättats om NFC:s slutsats, och de har också godkänt att hans namn och bild publiceras.
Även om det var ett tråkigt besked de anhöriga har fått nu så tror jag nog att det även är en lättnad för dem att Alexander har hittats och att de närmaste anhöriga fått ett avslut och att de nu slipper undra vad som hänt med honom. För även om det låter grymt så kan de bu börja planera för en begravning och påbörja sorgearbetet, något de inte kunnat göra till fullo innan Alexander hittades.
Så jag får här till sist beklaga hans bortgång till de anhöriga och säga: “Vila i frid Alexander.”

https://www.expressen.se/gt/krim/forsvunna-alexander-26-har-hittats-dod-utreds-som-mord/?fbclid=IwAR0qNmSKyX7gMSmNI1dTN5-iF5WdxUyXth3SwxsB00NLPht6tyAWj3D8Da0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.