Polis skadad vid gripandet av knivman i Halmstad

| 30 juni, 2021

Vid 20.20-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till en pizzeria i centrala Halmstad. Detta efter att en man följt efter några barn och dess mor in på pizzerian. Enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr ska barnen ha lekt utanför pizzerian när mannen gick förbi och sade till dem att sluta göra detta.
Fredrik Svedemyr säger: ”Enligt uppgift ska mannen haft kniv på sig och blod på kläderna. Flera patruller åkte på larmet, men när de anlände hade mannen försvunnit från platsen.

Det ska dock inte dröjt länge förrän polisen fick upp spåret efter honom och bara något kvarter bort fann de honom. När då polisen ville att mannen skulle visa sina händer så vägrade han detta och blev istället aggressiv mot poliserna. Då valde en av poliserna att skjuta ett varningsskott. Därefter kunde mannen gripas under tumult liknande omständigheter. Under dessa omständigheter så skadades en av poliserna.

Enligt uppgift ska det bara vara lindriga skador och endast gälla en tand.
Mannen som är i 40-årsåldern greps för våld mot tjänsteman, men detta kan komma att ändras eller så kan flera brottsrubriceringar tillkomma. Om mannen var beväpnad eller inte är under tisdagen inte känt. Det är inte heller känt om någon annan skadades under mannens framfart i Halmstad.

https://www.expressen.se/kvallsposten/polis-skadad-av-knivman-i-halmstad/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.