Stefan Löfven, Nooshi Dadgostar, Annie Lööf, pajaskonster och spel för galleriet

Det som började så lovande med Nooshi Dadgostars misstroendeförklaring mot Stefan Löfvens regering kommer inom kort att sluta i en präktig västgötaklimax. 

Just nu tar man tar till alla fula knep som finns i boken. Det är klart att Löfven går segrande ur det här spektaklet. Det sitter en hel stab med bean counters (riskbedömare) och väger varje möjlig väg att gå. Talmansrundorna är ett alldeles utmärkt medel att tillgå när man behöver tid att utforma en strategi. Och ju längre tid man behöver för att slipa på strategin desto fler talmansrundor blir det. I praktiken finns ingen bortre gräns. 

Det som är mest patetiskt och rent av tragiskt är Annie Lööfs säljande av sin själ till i princip alla partiledare, utom Åkesson förstås, eftersom Åkesson är föremålet för Lööfs intellektuella prostitution. Ordet prostitution härstammar från latinets pro-stituere, som betyder ”att offentligt ställa ut, ställa till förfogande mot betalning”. 

Hoppet om en ny regeringsbildning är fåfängt och loppet på förhand kört. När det åter är dags att trycka på knapparna i riksdagens plenisal kommer Löfven senare i TV att flinande förklara att han fått förtroende att leda regeringen fram till nästa val. Kanske han även kan bränna av sin favoritfras “Nu blir det politik på riktigt”. 

Jan-Ove Malmgren 2021-06-30
Bild: Ja, tyvärr. 

3 tankar på “Stefan Löfven, Nooshi Dadgostar, Annie Lööf, pajaskonster och spel för galleriet

 1. Göran

  Om vi nu inte hade gillat SD, vilket vi gör, så betänk följande….SD kommer att växa sig större och större pga alla politiker som inte vill se verkligheten utan väljer att fortsätta sina liv de luftslott de byggt. Och i det största och bräckligaste av alla dessa luftslott, de är många (minst 7), bor C’s ledare.

  Svar
 2. ulf

  Centern har 7%,Sd 22% och V 12% i nuläget.Lööf och centern tänker bort två partier med en tredjedel av rösterna.Det infinner sig en icke föraktfull tanke om alla centerpartister är lika tokiga som Lööf.Är de verkligen på riktigt dessa 7% och finns ingen inom centern som har en egen hjärna ? Eventuellt kanske det är enbart centerpolitiker kvar som gillar att bli slagna med partipiskan med tanke på övriga avvikande beteenden inom detta lilla ytterkantsparti.Eftersom Lööf verkar sväva i en egen mental skimär till himmel undrar man ju var övriga centerpartister befinner sig………ett parti som får absolut noll utträttat inom svensk politik.Snart säger det ” poff ”och de är spårlöst borta🤯🤯🎈🎈

  Svar
 3. Anderssonskan

  Tänk på den mördade polisens familj .
  Det vi ser och sett den senaste tiden i bl.a Göteborg är ett direkt resultat av den politik som S , C , V och MP förespråkar .
  Jag vill inte ha ett sådant Sverige , men får förmodligen vänta ytterligare ett år på förändring .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.