Ebba Busch uttalar sig på Facebook om saknade förutsättningarna att bilda regeringen

Ulf Kristersson har just meddelat att han i nuläget inte ser några förutsättningar att bilda regeringen. Detta eftersom det nu står klart att S, MP, V och MP samlade 175 mandat i riksdagen kommer rösta ned en borgerlig regering. Jag delar hans bedömning och beklagar att vi i riksdagen har en majoritet emot oss. Därmed missar vi en chans att tidigarelägga den kursändring som Sverige så väl behöver.

Ulf Kristersson och jag har tillsammans under de gångna dygnen fört bra och konstruktiva samtal med Sverigedemokraterna och Liberalerna om vad som hade kunnat göras under ett år i regeringsställning, alltså fram till det ordinarie valet nästa år. Vi kan konstatera att grunden för att kunna tillträda och regera fanns där men matematiken i riksdagens kammare räcker helt enkelt inte just nu. Vi kristdemokrater var och är redo att ingå i en ny regering. Vi har ägnat mandatperioden åt att fördjupa och förstärka vår politik på en lång rad områden – sjukvård, kriminalitet, jämställdhet, utbildning, landsbygd och integration.

Tyvärr räcker inte mandaten denna gång. Ska det förändras utan ett extraval behöver något parti eller ledamot byta sida från Löfven till Kristersson. Det betyder att arbetet med att ge landet en ny riktning och att återskapa ett Sverige som vi alla kan lita på, kommer att behöva drivas från oss i opposition ännu en tid.

Vad som händer nu är upp till talmannen. Kristdemokraterna står redo att tillsammans med Moderaterna bilda en borgerlig regering om och när matematiken förändras i riksdagen.

Ebba Busch på Facebook


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

1 En tanke på “Ebba Busch uttalar sig på Facebook om saknade förutsättningarna att bilda regeringen

  1. ulf

    Tacka C och Lööf för att Löfven blir kvar.Centern tycker att Sveriges utveckling går åt rätt håll.🙄🙄
    Finns det möjligen någon inom centern som har ett uns förstånd i behåll ? Nä,tänkte väl det.Oslagbara i sin renodlade vansinniga dårskap raserar de glatt Sverige tillsammans med kommunister och socialister,det är C politik det.De rena tokdårarnas ytterkants parti.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.