REGERINGEN fortsätter ‘vända bort blicken’: svensk polis dödad i tjänst, vilket bara var en tidsfråga, tyvärr – engångsföreteelse, misstag eller en ‘röd linje’ som medvetet överskridits?

Vad skall regeringen göra nu? 

Fortsätta ‘vända bort blicken’?

Poliser som dagligen verkar för att ‘stävja’ samhällets ‘baksida’ är utsatta för uppenbara risker. Sverige har klarat sig väl när det gäller dödligt våld mot poliser i tjänst (HÄR), men nu har samhällsutvecklingen med allt ‘råare’ brottslighet och dödligt våld även nått svensk polis, tyvärr.

INTE bara sorgligt för anhöriga och kollegor, utan för samhället i stort.

Förhoppningsvis är detta bara en engångsföreteelse eller ett misstag.

Klarhet lär komma inom en snart framtid. Polisen kommer lägga ner stora resurser på att få klarhet och gripa den eller de ansvariga. Troligtvis kan den ‘undre världen’ bistå med tips.

Men det kan också vara en ‘röd linje’ som överskridits medvetet

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “REGERINGEN fortsätter ‘vända bort blicken’: svensk polis dödad i tjänst, vilket bara var en tidsfråga, tyvärr – engångsföreteelse, misstag eller en ‘röd linje’ som medvetet överskridits?

  1. Genusminister

    Det finns ingen speciell anledning att särskilt betona att en polis dött av det nya svenska våldet. Samma uppmärksamhet skall ges när vem som helst blir dödad av det svenska våldet i det våldsamma landet Sverige.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.