Den misstänkte polismördaren i Göteborg häktad på sannolika skäl

| 4 juli, 2021

Den 17-åring som greps för polismordet i Biskopsgården och som i fredags greps häktades i Göteborgs tingsrätt under söndagen misstänkt på sannolika skäl för polismordet och för mordförsök. Och 17-åringen begärs häktad med restriktioner. Åklagare Ulrika Åberg menar att han inte ska få sitta häktad tillsammans med andra, eller få följa medier under sin tid i häktet. Hon menade också under inledningen av häktningsförhandlingen att 17-åringens identitet ska omfattas av sekretess i protokollen från förhandlingen, detta med hänsyn till fara för närstående.

Och redan nu har närstående till den misstänkte blivit utsatts för hot. Och till den graden att de enligt TT har flyttats från Biskopsgården. Under häktningsförhandlingarna och på grund av att åklagaren begärt att hans identitet ska omfattas av sekretess och förundersökningssekretess fick samtliga åhörare lämna salen – strax efter transporterades 17-åringen in.
Även om det enligt lag krävs synnerliga skäl för häktning för dem under 18 år så menade åklagaren att det i detta fallet inte finns några alternativ till häktning, vilket rätten höll med om.

Som vanligt i sådana här fall så bestred 17-åringens försvarsadvokat Hans Palm häktningsyrkandet.
Försvarsadvokat Hans Palm säger: “Han nekar till misstanken och bestrider att han ska vara häktad, han bestrider även det att han ska åläggas restriktioner.”
För övrigt så säger försvarsadvokaten inget till media utan hänvisar till att det föreligger yppandeförbud för honom.

Enligt nya uppgifter som kommit fram sedan 17-åringen greps i fredags så ska 17-åringen ha sökt upp en grupp gängkriminella i Biskopsgården där också skott ska ha avlossats. Enligt uppgift ska den gruppen ska även 20-åringen som 17-åringen tidigare försökt mörda funnits med. GP skriver att gruppen fasade för sina liv när 17-åringen dök upp. Enligt dessa uppgifter ska skotten ha lockat den döde polisen att söka sig till platsen. och i det dova skymningsljuset kan han ha misstagits för en fiende.

https://www.expressen.se/gt/haktningsforhandlingar-mot-17-aringen-/?fbclid=IwAR0AlueXJdpuNtkNf_43g0q3Ql476v6JOHnlIGr1Q-uxejQOBHX7TAwVEJ0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.