Marcus Oscarsson skyller SD för att göra partipolitik av polismordet i Göteborg

| 4 juli, 2021

Idag har Marcus Oscarsson skrivit på sin blogg att Sverigedemokraterna försöker göra partipolitik av polismordet i Göteborg genom att än en gång kräva att straffreduktionerna för yngre grova brottslingar tas bort. Men enligt den PK-gode Oscarsson är det att göra partipolitik av polismordet.
Man frågar sig varför han drar den slutsatsen då detta är något som SD framfört i stort sett ända sedan de kom in i riksdagen?
Men som sagt var Oscarsson menar nu att SD ska hålla tyst och inte angripa S-MP-regeringen.

SD skriver på sina officiella Facebook- och Instagramsidor att 17-åringen för drygt ett år sedan dömdes för mordförsök efter att ha knivhuggit en man på spårvagnen med en kökskniv. Nu sitter han anhållen misstänkt för mordet på den 33-årige polismannen. SD:s rättspolitiska talesperson Adam Marttinen menar att polismordet inte hade hänt om 17-åringen fått ett ordentligt straff 2020 istället för det straff av ett års sluten ungdomsvård han dömdes till då. Adam Marttinen fortsätter sen i sin text på FB att Med facit i hand så tror jag att S/MP-regeringen är rätt så ensamma i vårt land om att försvara extrema straffrabatter för livsfarliga tonåringar.

När man sen går in på Oscarssons delning av sitt blogginlägg så är den huvudsakliga reaktionen att Oscarsson har fel i att döma ut SD utspel, och att SD har rätt om att straffrabatterna borde tas bort även från dem som är under 18 år gamla. Och att justitieminister Morgan Johansson 34-punktsprogram mot gängkriminalitet är alldeles för vekt. För även om punkt 11 med rubriken “Avskaffa straffreduktionen för unga vuxna vid grov brottslighet” tar upp frågan så ska det bara gälla personer som är 18-20 år och då inte gälla den 17-åring som nu mördade polismannen. Oscarsson medger dock att om Löfvenregeringen får förnyat förtroende efter regeringskrisen så kommer de att vara under stor press att leverera mer när det gäller kampen mot brottsligheten fram till valet 2022.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Marcus Oscarsson skyller SD för att göra partipolitik av polismordet i Göteborg

 1. Carl den 12

  Det är väl andra partier, som har bidragit till att det är den politik som förts i gemenskap, som har drivit samhället till en avrättning av en polis, av en människa som uppenbarligen är totalt livsfarlig🤔

  Calle undrar, vem som gör politik utav vad egentligen och vem var det som skapade polariseringen, utav det Svenska samhället🤔
  Att beskylla SD, bidrar enbart till fler röster på deras parti, när man hör människor som tänker rösta på SD pga PK-maffians än det ena efter det andra dåliga “Lika rättigheters” -argumenten helt befriat ifrån ansvar, där dom självutnämnda “goda” enbart bidrar till ännu mer ökad och grövre brottslighet💔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.