Riksdagsförvaltningen med 700 anställda (dvs TVÅ per folkvald) ‘gullar’ med riksdagsledamöterna – knappast ‘valuta för pengarna’!

Riksdagsförvaltningen skriver på sin hemsida: “…en myndighet där vi arbetar tillsammans för riksdagens bästa…”

Ytterligare en s k myndighet som säger sig verka i ‘någons’ bästa. 

EN MYNDIGHET som verkar för riksdagsledamöternas bästa.

Behövs det verkligen en myndighet? Riksdagsförvaltningen borde verka i ‘folkets’ bästa och se till att resurserna används optimalt i Sveriges Riksdag. Riksdagsförvaltningen verkar skapad för att ‘gulla’ den ‘politiska adeln’, dvs riksdagsledamöterna (HÄR).

Varför?

Regelverket som gäller för riksdagsledamöter är vagt och sällan ställs ‘någon’ till svars. Det existerar en utpräglad ‘slapphet’ och avsaknad av kontroll.

Riksdagsledamöter har i det närmaste ‘fria händer’ i många avseenden.

Det verkar som om ‘folkets’ bästa INTE är i ‘blickpunkten’, utan myndigheten verkar värna om att INTE ställa krav eller sätta press på riksdagsledamöterna, så ‘folket’ får ‘valuta’ för pengarna som riksdagen kostar. NOTERA följande:

Myndigheten har 700 anställda för att ‘gulla’ med riksdagsledamöternas särintressen. 

Dvs i genomsnitt TVÅ anställda per riksdagsledamot. 

Knappast ‘valuta för pengarna’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “Riksdagsförvaltningen med 700 anställda (dvs TVÅ per folkvald) ‘gullar’ med riksdagsledamöterna – knappast ‘valuta för pengarna’!

 1. tratt

  “EN MYNDIGHET som verkar för riksdagsledamöternas bästa.”

  Mm, det låter egendomligt. Jag tror det hänger ihop så här:
  Riksdagsledamöterna är inkvoterade på kön, mångfald, sportintresse, sexuell läggning, skostorlek osv, dvs. saknar helt kunskaper och kompetens. Det är då bara naturligt att de får en god man eller förvaltare. Eftersom kompetensen är extra låg behövs två barnvakter.

  Den svenska metoden går ut på att öppna en ny myndighet för fån när dessa saknar möjligheten att få ett riktig jobb, alltså ju mer fån, desto fler myndigheter.

  Öppnandet av myndigheter vid överskott av fån förbättrar avsevärt arbetslöshetssiffrorna. Desto mer fåntrattar desto bättre siffror.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.