Uppdatering om skolbranden i Vittra Kungshagens skola i Nyköping

| 8 juli, 2021

Under gårdagen skrev jag om en skolbrand på Vittra Kungshagens skola i Nyköping. Under gårdagen rubricerades branden ganska snabbt som en mordbrand då branden enligt räddningstjänsten startat vid entrén till skolan. Redan under onsdagen aktiverade polisen sin tipstelefon och de kunde under onsdagskvällen ringa in två misstänkta personer. Under torsdagsmorgonen greps dessa personer och har därefter anhållits av åklagare. Under torsdagseftermiddagen kommer personer att förhöras. Mer information om de misstänkta kan inte lämnas i nuläget.

Vittra Kungshagens skolas rektor sade under onsdagen till Södermanlands Nyheter att även om det är sommarlov var barn på väg till skolan för att delta i fritidsverksamheten. Vi har sett hur vår huvudbyggnad har brunnit ned helt. Det känns väldigt, väldigt jobbigt. Det här är en skola som vi jobbat med och byggt upp under flera år för att få hög kvalitet på både fysiska lokaler och kulturen.

https://www.expressen.se/nyheter/skola-brann-ner-tva-gripna/?fbclid=IwAR2aZjVZlJC8FBM-HWRtR43_lioNu3TH1yemuIDYw3DbJEliFhGm-3TvIN8
https://brottsplatskartan.se/sodermanlands-lan/brand-nykoping-vittra-204323

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.