Tre vänsterliberala debatterade regeringskrisen i TV4:as Nyhetsmorgon

| 9 juli, 2021

I TV4 kunde man på Nyhetsmorgon höra hur Hanne Kjöller, Kalle Sundin och Veronica Palm prata om bland annat regeringskrisen och vilka verkningar den kommer att hända inom svensk politik under hösten. Den som verkade vara vettigast av de tre som satt i panelen var Hanne Kjöller, som började med att säga att Löfven kommer att dras med problemet med att bilda en hållbar regeringskonstellation då inte alla partier som stödde hans omval är villiga att samarbeta med varandra. Därefter tog Veronica Palm ordet och började tala om att det visst inte skulle behöva bli några problem, bara de ändrar åsikt och tar ansvar för landet.

Och att ett stort ansvar däri vilar på C och V för att få ihop detta. Efter detta så började Veronica Palm med att DÖ och Jöken är bra exempel för att få ihop en fungerande regering. När hon sagt detta så bröt Köller in och sa att när S-debattörer och S-politiker pratar om att partier måste ta ansvar för landet så är det alltid andra än S som ska ändra sina åsikter. Det är aldrig S som ska anpassa sig och de ska alltid inneha statsministerposten och aldrig ingå i ett annat regeringsunderlag. Här bryter Kalle Sundin in i diskussionen med att säga att Löfven är mer kompromissvillig och han tycker att partierna den senaste veckan har tinat upp i sina positioner.

Och han fortsätter sen med att Annie Lööf inte utesluter att hon och C släpper igenom en budget som S och MP kommer med bara de uppfyller hennes önskemål och krav att V inte får vara med om att förhandla fram den. Han säger sen vidare att V har ju vunnit en stor seger genom att frågan om fri hyressättning försvunnit från agendan. Och med det menar han att det inte är otroligt att V släpper igenom den budget som S kommer att presentera även om de inte fått vara med om att förhandla fram den. Förövrigt så tror han att kompromissviljan kommer att bli större ju längre fram på hösten vi kommer, allt för att undvika en ny regeringskris.

När sen Kyller frågar honom vad som händer efter nästa val så säger Sundin att kompromissviljan är viktig och att Jöken var ett prov på detta. På detta så gick Köller i klinch och sade att i Jöken är där två partier som bestämmer medan två partier sitter på regeringsmakten medan det femte partiet ska tyst hålla med de fyra andra. Är det demokrati? Köller för därefter fram att det i detta politiska läget hade varit bättre med en minoritetsregering och att denna får söka majoriteter i riksdagen för sina beslut, om inte för annat så för väljarna som då hade kunnat tydligare se vilka som stöder förslag de inte tycker om.

Och hon tycker att det skulle vara jättebra om parlamentet som är folkvalt fick mer inflytande gentemot regeringen som är vald av riksdagen. Veronica Palm tar därefter ordet och håller delvis med Kyller om att det inte är lätt för väljarna, men hon menar att detta inte beror på den politiska spelet utan det beror på att de politiska partierna är rädda och fega och att mediebevakning gjort det så. För allt en politiker säger och gör spelar roll numera och om du säger fel kan du smetas ihop med någon de inte vill. Och det viktigaste nu för att återupprätta förtroendet för demokratin är att partierna klargör deras hållning och visar var de står i frågorna.

Och med detta klargör för väljarna var de står och då gör det lättare för dem att välja vilket parti de ska rösta på. När sen programledarna bröt in i slutet av paneldebatten med en fråga till Köller om vad hon ser efter valet 2022, så svarade hon att hon ser ytterligare regeringskriser framöver. Palm bröt då in med att säga att hon ser fler politiska överenskommelser typ DÖ och Jöken framöver och hon vidhöll att dessa var bra för Sverige. Köller bröt då in och sa att det går inte att kortsluta valresultatet, det går inte att bedriva en politik som en minoritet av riksdagens ledamöter vill ha. För då blir det galet.

Jag väljer att inte kommentera det som sades under paneldebatten.
Men jag kan inte låta bli att kommentera panelsammansättningen som TV4 gör och har gjort under lång tid.
Varför ska de hela tiden få en vänsterliberal vridning på debatterna?
Är TV4 rädda för att vänstersidan inte får fram sina budskap?
Jag frågar mig också om TV4:as programledning är en förlängning av den vänsterliberala rörelsen i Sverige?
För om den inte varit det så hade kanske någon högerkonservativ fått varit med och debatterat på deras media. För när man tittar på dem som var med i fredagens panel så är Kyller frilanskrönikör på Dagens Nyheter, Palm är S-debattör och Sundin arbetar på den fackföreningsägda tankesmedjan Katalys.

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/panelen-om-det-politiska-läget-de-kan-ingå-i-den-nya-regeringen/13350299

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tre vänsterliberala debatterade regeringskrisen i TV4:as Nyhetsmorgon

 1. ulf

  Låt dem hållas,ingen normal svensk fäster längre ett uns avseende vid vad de lallar om.
  All vänster propaganda står oss upp i halsen,vi har tröttnat på dessa imbecilla pajaser som bedriver vänster och åter vänster slagsida i allt de gör.
  Ingen bryr sig ,men det fattar de inte……..🤯🤯🤯🤯 korkskallar i sin vänstervridning,försök vrid en aning åt andra hållet nån gång,kanske någon reagerar.🙄🙄🐷🐷 Unket är vänsterns signum,rejält unket!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.