Misstänkt mordbrand i Trollhättan, kvarlevorna efter två personer hittade. Polis söker efter en tredje

| 10 juli, 2021

Tidigt under torsdagsmorgonen larmade en granne att en villa stod i ljusan låga i en liten ort strax utanför Trollhättan. Räddningstjänst och polis ryckte ut på larmet, men när de anlände till platsen var branden så kraftig att villan inte gick att rädda. Enligt räddningstjänsten ska det ha börjat brinna någon gång under natten, och branden var långt gången innan larmet om den kom. Polis och räddningstjänst befarade på torsdagen att tre personer kan ha blivit kvar i huset när det brann då de inte har fått kontakt med dem.

Andreas Elfström på räddningstjänsten norra Älvsborg sade under torsdagen: “Den är så pass utbränd att vi inte har kunnat gå in i den, utan vi har bara kunnat gå in i källaren där vi har gjort en sökinsats. Villan är helt nedbrunnen.”
Under fredagen påbörjade polisens tekniker att undersöka brandplatsen, och klockan 13 på fredagen meddelade polisen att kvarlevorna efter två personer hittats på brandplatsen. Den tredje saknade personen har inte hittats, och söks fortsatt av polisen.

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler sade under fredagseftermiddagen: “Den tekniska undersökningen pågår nu, och det gör man tillsammans och i samband med sökhund.”
Eftersom det fortfarande är oklart vad som startade branden så har polisen inlett en förundersökning om grov mordbrand i ärendet. Om brottsrubriceringen kvarstår efter den tekniska undersökningen eller kommer att ändras kvarstår att se då det enligt polisen är för tidigt att säga om något brott har begåtts.

Sökandet efter den tredje personen som är försvunnen pågår fortfarande. Men polisens tekniker och sökhunden har inte kunnat undersöka hela brandplatsen på grund av värmen. Utan den delen av undersökningen får vänta tills brandresterna svalnat av.
Polisen meddelade på fredagen att de anhöriga underrättats.

https://www.expressen.se/gt/tva-personer-har-hittats-doda-i-nedbrunna-villan-i-trollhattan/?fbclid=IwAR12iOViQxnfNGingfvHYBSf7yrdBUcLwV9NEuMsYDTa5maVpYRVPDneMFw
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EwpO7K/tva-personer-doda-efter-valdsam-villabrand
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/villabrand-utanfor-trollhattan-nedbrunnen-till-grunden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.