Polis och räddningsinsats vid Arlandas flygplats då misstänkta farliga föremål hittats på flygplatsområdet

| 10 juli, 2021

Vid 18-tiden på fredagen larmades polisen till Arlanda efter att misstänkta farliga föremål hittats i en lokal i närheten av Arlanda flygplats. Enligt polisen ska föremålet hittats i en byggnad dit inga resenärer har tillträde. Polisen säger också att föremålen hittades i samband med att de skulle röntgas. Under fredagskvällen ville polisen inte gå in på vad för typ av föremål det rör sig om. Men de berättar att personalen som röntgade föremålen evakuerades från byggnaden i väntan på undersökningssvaret. Vid 19-tiden var polisen på plats tillsammans med räddningstjänsten och ambulans för att undersöka föremålen.

Under fredagen var polisen fåordig kring vilket företag som huserar i byggnaden men skriver på hemsidan att resenärer inte har tillträde till lokalen. Enligt David Karlsson presstalesperson på Swedavia så ligger byggnaden på flygplatsområdet, men flygtrafiken kommer i nuläget inte påverkas av det polisiära arbetet. Och enligt David Karlsson ska fraktbyggnaden där föremålen hittades ligga en bra bit från terminalerna. Undersökningsarbetet fortgår och strax efter klockan 20 meddelade David Karlsson att det är ett fortgående polisinsats i fraktbyggnaden. Det finns fortfarande inga rapporter om vägavspärrningar eller påverkan på flygtrafiken vid den tiden, det fanns heller inga uppgifter om vad det farliga föremålet består av.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/misstankt-farligt-foremal-i-lokal-pa-arlanda?fbclid=IwAR2jsBhIUECR67sRg-IQXZMCCN-DKEoQEmXul8il5SiUMUczXj98DQDTHjI
https://www.expressen.se/nyheter/polisinsats-vid-arlanda-misstankt-formal-undersoks-/?fbclid=IwAR1Yz1X-njqppmWmzf7oZWDXBlpvf7FyBBllEsaY3o_Ae0tCideTsVYF034

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.