Är det så konstigt att Sverige översvämmas av vapen?

Nej, inte ett dugg. Vem som helst kan åka ner till t.ex. gamla Balkan, eller om man har andra kontakter i Europa, och köpa lådor med vapen och ammunition för att skapa ett smärre krig och sedan ta hem det till Sverige. Klarar man sig fram till svenska gränsen utan att tullare rotat igen bilen är det fritt fram att åka in i Sverige utan att tullen kan göra någonting åt det, även om tullstationen är bemannad. 

Hur är detta möjligt? Knepet är att se till att man är fler personer i bilen än tullare vid tullstationen. Är antalet tullare färre än personer i bilen får de inte visitera den. Man skulle kunna åka igenom tullen med en bomb om man ville. Den här regeln känner förstås både lagrådet, riksdagen, tullverket, polisen och sist men inte minst vapensmugglarna om. 

Denna märkliga lag gäller dock inte buss, lastbilar eller långtradare. 

Många vapen smugglas också via post. 2017 kom sju av tio vapen in i Sverige via post. Sveriges gränser läcker som såll och poliserna kliar sig i huvudet och undrar vara alla vapen kommer ifrån. Det känns lite som Åsa-Nisse-land om Sverige. 

2020 sköts 48 personer ihjäl i Sverige. I år är trenden ökande. Som alla vet vid det här laget har de ihjälskjutna befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle. Även om de blir skjutna i hemmet eller på gatan med en baby i famnen. Det var lättare att var svensk 2006, då sköts endast åtta personer ihjäl. Även dessa befann sig förstås på fel ställe vid fel tillfälle. Antalet ihjälskjutna har ökat år från år sedan 2006, med undantag för 2010 respektive 2012. 

Viktigt att tänka på för oss vanliga svenskar som inte skjuter vilt omkring sig är att vi potentiellt alltid befinner oss på fel ställe vid fel tillfälle. 

Jan-Ove Malmgren

Bild: Tullverket

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Är det så konstigt att Sverige översvämmas av vapen?

 1. Carl den 12

  Ang att legalisera droger och prostitution, väntar även på diskussionen om att driva på att släpp vapen fria i samhället, pga att den grova brottsligheten öppnar upp för att kunna försvara sig🤔

  Unga, kommer att knarka ihjäl sig☑

  Unga tjejer, som finansierar bla sitt drogmissbruk ska behöva ha sex med flera sexköpare om dagen, dom ALDRIG frivilligt skulle ha sex med, helt utan lust☑

  Vapen kan i princip, vem som helst få tag på☑

  Calle är så förbannat trött, på alla som kacklar om att förbud hjälper inte.
  Men, att släppa all jävla skit lös då, är det inte där vi befinner oss i dag, i det Nya Sverige oavsett🤔

  Återigen, tolererar vi det här, står våra barn på tur💔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.