3317: Icke att förtiga

| 12 juli, 2021
Riksdagen har aldrig varit jämställd. Särskilt inte mätt i talartid. FOTO: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Övertygelse är grunden till många delade tankar. Inte minst för de ledarskribenter som ständigt måste skapa något klickvänligt. Det kan också bli rätt bra fast kanske inte på det sättet skribenten hade tänkt sig. Ironi torde vara uteslutet i ett så heligt ämne som den feminism som lever genom de outgrundliga patriarkala strukturerna. Dessa hindrar kvinnor från att tala i kommunsammanträdena. Inte helt men inte tillräckligt för att skribenten Lina Stenberg anser rättvisa skipad. Hon föreslår därför: ”En lösning som kan användas är varvade talarlistor, så att män och kvinnor turas om vid talarstolen.” Även om man inte har något särskilt på hjärtat skall det alltså talas. För att tvinga bort den falska medvetenhet som kvinnorna tyvärr har fallit för. (Aftonbladet)

Ändå är det en tvivelaktig ståndpunkt då den ej beaktar övriga orättvisor, även dessa har sin hemvist i patriarkatet syndaflod: Mångfalden, var tog den vägen när skribenten skrev. Borde det inte vara så att endast varannan talare är vit? Ofrånkomligt bär även de vita kvinnorna skuld i den här avdelningen. Det är bara att sätta igång vår tids viktigaste fråga, rättvisans räkneverk.

Lars Vilks


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.