Knivdåd på vandrarhem i Vasastan, tre till sjukhus med allvarliga skador

| 12 juli, 2021

Strax efter klockan 4 under natten till måndagen larmades Stockholmspolisen till ett vandrarhem i Vasastan. Larmet gällde knivattacker på tre personer varav en kvinna i 60-årsåldern som alla är allvarligt skadade och förda till sjukhus med ambulans.
Ett vittne som Expressen talat med och som bor i närheten av vandrarhemmet sade under natten: “Det var ett fruktansvärt pådrag, det var minst nio polisbilar och sju ambulanser på platsen. Jag misstänker att det blivit något bråk. Flera boende sprang ut ur vandrarhemmet, i panik säkert.”

Tre personer greps i samband med polisinsatsen, två av dem inne på vandrarhemmet efter knivattacken, medan den tredje grips något senare som misstänks ligga bakom det här dådet. Två av dem har senare släppts men en man är fortsatt gripen, misstänkt för mordförsök.
Polisen hade ännu vid 6-tiden inte något motiv till knivdådet, men säger: “Vi utesluter terror.”
Polisen har heller inte någon uppgift om de skadade var boende på vandrarhemmet eller inte.

Polisens presstalesperson Mats Eriksson sade på morgonen: “Skadeläget är allvarligt men uppges av vårdpersonal ha stabiliserat sig.”
Han meddelar också att utredningsarbetet nu fortsätter med bland annat vittnesförhör.
Han säger sen: “De kan hjälpa oss i arbetet med vad som har hänt för att skapa en klarare lägesbild. Sen fortsätter vi med att förhöra gärningsmän och målsägande. Det närmaste som nu kommer att ske är att n teknisk undersökning och förhör med brottsoffren kommer utföras under dagen.

Jag vill påtala här till sist att jag inte vet och inte har någon insyn i polisens arbete, men jag har dock svårt att förstå att polisen är alltid är så snabba med att avfärda terrorbrott vid sådana här fall då det rör sig om många offer?
Borde inte det ligga kvar i polisens “verktygslåda” längre tid under utredningen innan det avfärdades?
Eller är svensk polis rädda för att det kan ha varit ett sådant attentat och med att de avfärdar det snabbt så att det avskriver från utredningen?
För borde de inte väntat med att avskriva detta tills de hade hela händelseförloppet klart för sig?

https://www.expressen.se/nyheter/tre-knivskurna-pa-vandrarhem-i-stockholm-/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.