Jan Lindberg: De antidemokratiska krafterna växer

| 13 juli, 2021

Efter den tragiska och uppmärksammade dödsskjutningen av en polisman i Göteborg käbblar nu regeringen och oppositionen helt öppet om hur lång tid man har haft på sig att komma till rätta med gängkriminaliteten. 

Inrikesministern är inte förvånad över hur utvecklingen ser ut.  -Det är ett resultat av för lite insatser för tio till femton år sen där de här gängen fick etablera sig, ta över narkotikmarknader och få ett våldsmonopol på vissa platser säger han.  

Han har ju förvisso en poäng där men “glömmer” själv att det fanns en tid före regeringen Reinfeldt. Vi hade upplysningsvis gängkriminalitet redan då.  

Regeringen skyller ifrån sig när det kommer till gängkriminaliteten säger man från Moderaterna.. Man är kritisk till att regeringen menar att den ökande gängkriminaliteten är ett ”nedärvt problem”.  – Det här är ju ett fiasko för regeringens rättspolitik. “De har haft sju år på sig att visa något resultat”.

Moderaterna själva satt i en regering som hade 8 år på sig att visa resultat och då med en kriminalitet som ännu inte “exploderat” till dagens nivåer. Detta är de dock sparsamma med att ta upp.  Så där håller de på. Skyller på varandras misslyckade politik och tillkortakommanden.

Under tiden breder gängen och de kriminella grupperingarna ut sig över landet och påverkar och tar allt större plats i vår vardag.   Medan regeringen och oppositionen ägnar sig åt pajkastning kan de kriminella gängen i lugn och ro fortsätta med sin destruktiva verksamhet i förvissningen att lika lite görs idag som för tjugo år sen.   

Parallella samhällen kommer att fortsätta att växa och nya kommer att komma till. Allt fler områden kommer att hamna under gängens och klanernas kontroll.   

Mitt i allt detta står du och jag. Det är vi som kommer att få betala ett högt pris för de senaste regeringarnas senfärdighet. Ett pris inte bara i pengar  och en ekonomi körd i botten, utan också i form av ett destabiliserat samhälle med rädsla och otrygghet.   

Medan regering och opposition käbblar om vems felet är ökar våldet runt omkring oss för varje dag. Det går i allt snabbare takt och visar inga tecken på att bromsa. Denna våldsutveckling kommer att få stora konsekvenser för hela vårt samhälle. Det är en parasitism som hotar och riskerar att rasera hela vårt samhällsfundament.   

Dessa gråzoner i samhället har inte vuxit upp under de senaste två, tre regeringarna som kombatanterna käbblar om utan är, som vanligt förnuftigt folk nu blivit smärtsamt medvetna om, resultatet av en helt ohämmat ansvarslös och misslyckad migrationspolitik som för oss tillbaka till Palmes dagar.   

Att under ett mycket kort tidsperspektiv ta in miljontals människor med helt andra värderingar, livssyn och kultur till ett förhållandevis litet land som Sverige utan att tro att det skulle få långtgående konsekvenser är inte bara naivt och rent oansvarigt. Det borde också få konsekvenser. Det borde vara straffbart.   

Medan framförallt S och M käbblar om kriminaliteten växer också ett annat hot upp i samhället. Ett betydligt större hot som på sikt kan få gängkriminaliteten att framstå som en lätt bris i den kommande stormen.  

Jag tänker på den pågående politiskt religiösa påverkan av och i vårt svenska samhälle. Den som pågår i det tysta, som vi blundar för och vänder ryggen till. Den som vi sakta men säkert anpassar oss till och bjuder in. Den som redan finns och slagit rot i våra förorter.

Redan idag gör vi avkall på våra svenska värderingar och släpper in andra som var otänkbara i vårt samhälle för bara några decennier sedan. Vi förnekar tom vårt eget historiska arv för att inte stöta oss med det nya.  

Om vi inte håller främmande religion utanför politik, rättsväsen, lagstiftning och administration kommer den på sikt att påverka alla våra samhällssektorer. De antidemokratiska krafterna växer sig stora och bör inte blundas för.  Det kommer att destabilisera våra grundläggande värden, vår kultur, vår historia, vår integritet, vårt självständiga beslutsfattande, vår säkerhet och sammanhållning, vår ekonomi och konkurrenskraft mot omvärlden. 

Ett scenario som vid jämförelse får gängkriminaliteten att blekna. 

Jan Lindberg 


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Jan Lindberg: De antidemokratiska krafterna växer

 1. Carl den 12

  Som Göteborgare är jag helt fascinerad, utav vissa Göteborgare som ger förmanande ord och varningar ang vilka resmål man önskar göra.
  “Du vet väl att maffian, styr och ställer där va” ???

  Calle är väl medveten om maffian i andra länder och hur det kan påverka, ens resa och frihet under en vistelse.

  Att arbeta, bo och leva i Göteborg bland all grov brottslighet, det kallar jag en riktig jävla utmaning🤔

  Svar
 2. Anderssonskan

  Regeringens brist på ledarskap och vilja att ställa tillrätta är ett stort hot mot demokratin .
  För 7 år sedan beslöts att politiker och tjänstemannaansvar skulle utredas och återinföras i Sverige .
  Enligt uppgift ligger den mappen i Morgan J,s papperskorg .
  Det bär så Löfvens regering tar sitt omtalade ansvar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.