21-årig man döms till fängelse i 3,5 år och utvisning i 10 år för 8 st barnvåldtäkter på två flickor och ett sexuellt ofredande

| 14 juli, 2021

I dagarna har dom fallit mot en 21-årig man för upprepade våldtäkter av två minderåriga flickor i i Skåne och sexuellt ofredat en flicka i Lysekil. Alla tre flickorna var under 15 år vid övergreppen. Övergreppen har skett under flera år. Den första våldtäkten begick 21-åringen någon gång mellan augusti och oktober 2019 i Östra Göinge kommun. Då ska den idag 21-åriga mannen enligt domen ha fört in både sina fingrar och sin penis i flickans underliv och genomfört ett vaginalt samlag mot flickans vilja. Mannen var åter i farten i början av 2020. Då sexofredade han en 13-årig flicka i Lysekil.

Enligt domen så ska mannen då tagit på flickans underliv och bröst genom kläderna samt tryckt sitt kön mot hennes underliv. Endast några veckor efter detta påbörjade mannen en serie våldtäkter mot en annan flicka under 15 år. Mannen ska då under två dagar i augusti 2020 våldtagit flickan vaginalt vid tre tillfällen i Östra Göinge. Våldtäkterna som både skedde vaginalt, oralt och analt fortsatte sedan vid ytterligare fem tillfällen, ofta upprepade gånger, framtill november 2020. Övergreppen inträffade även i Östra Göinge, Hässleholm, Kristianstad och Osby.

Den 23 december 2020 anhölls mannen för att tre dagar senare häktas. I domstolsförhandlingarna menade kammaråklagare Carina Gustafsson att mannen begick gärningen med uppsåt. Bevisningen som består av allt från spermaspår till konversationer på Messenger och Snapchat, ansågs som stark av Uddevalla tingsrätt. Flera vittnen har också stärkt de tre flickornas historier. Mannen dömdes nu nu för våldtäkt mot barn vid åtta tillfällen och sexuellt ofredande vid ett tillfälle, mot tre olika målsägare. Enligt rätten så motsvarar de gärningarna han döms för fyra och ett halvt års fängelse.

Men på grund av ungdomsrabatterna då han var 19 respektive 20 år gammal vid de olika brottstillfällena så får han straffmildring. Straffet blir istället fängelse i tre år och sex månader och ett skadestånd på sammanlagt 320 000 kronor till de tre flickorna. Dessutom döms mannen till utvisning i 10 år, och skulle han återkomma riskerar han ett straff på upp till ett års fängelse.
Nu frågar jag mig vad detta är för ett straff efter att han förstört tre flickors liv?
Är då inte en flickas liv värt mer än ett år och två månaders fängelse?

Jag frågar mig också om inte detta också är ett bevis på att det svenska rättssystemet med straff efter gärning inte fungerar och att den liberala hållningen till straffutmätning är åt fanders?
För vilket annat land i världen dömer ut så milda domar för ett så pass allvarligt brott som våldtäkt och sexuellt ofredande mot barn?
Enligt mig är det en skrämmande utveckling som det svenska rättssystemet fått och det är mer än hög tid att där kommer till ordentliga straffskärpningar på många områden.

I domen står det även: “NN har ingen närmare anknytning till Sverige och han har redan fått ett utvisningsbeslut från Migrationsverket. Han kan därför inte anses lida men av tingsrättens beslut om utvisning (se nedan) på ett sådant vis att detta ska beaktas vid straffmätningen.”
I rättegångsprotokollen står det också att 21-åringen förnekar domen att han har haft kontakt med någon av flickorna. Han erkänner ingen av de gärningar han har dömts för och har motsatt sig att betala skadestånd. Därtill har han bestritt yrkandet om utvisning.

https://www.expressen.se/kvallsposten/21-aring-doms-for-valdtakt–till-fangelse-och-utvisning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.