Grovt våldsbrott i Kristinehamn, 50-årig man livshotande skadad

| 14 juli, 2021

Strax efter klockan 16.30 på tisdagseftermiddag larmas polisen om ett grovt brott inne på en pizzeria i utkanten av ett bostadsområde i Kristinehamn. Enligt uppgift är det en man i 50-årsåldern som blivit utsatt för ett mord- eller dråpförsök. Enligt polis på plats ska den skadade ha koppling till restaurangen där brottet begåtts. Och mannens skador ska ha åsamkats av någon typ av tillhygge. Mannen är förd till sjukhus med ambulans, men hans skador betecknas som livshotande.

Polisen presstalesperson Lars Hedelin säger vid 18.30-tiden: “Polisen försöker nu skapa en så god lägesbild av händelsen som möjligt.”
Han fortsätter sen säga: “Vi samlar så mycket information vi kan och har utredare på plats. Det finns mycket folk som sett vad som har hänt och vad som skedde sekunden efter händelsen.”
Polisen höll under tisdagskvällen med hjälp av polishund att sökandet efter gärningsmannen. Samtidigt har en teknisk undersökning påbörjats.

Lars Hedelin sade: “Vi pratar med vittnen. Vi har ganska klart för oss vad som har hänt, men inte varför. Det är det vi får utreda.”
Han vill dock inte på tisdagskvällen gå in på hur nära de är ett gripande föreligger.
Lars Hedelin säger: “Jag vill inte kommentera något kring misstänkta just nu. Vi är i ett läge just nu så att vi får hålla på det.”
Han vill heller inte gå in på hur det har skett eller vad skadorna består i, det enda som framkommit är att någon typ av tillhygge har använts.

Uppdatering 14-7-21; angående det grova våldsbrottet o Kristinehamn. Vid 11-tiden på onsdagen bekräftar polisen att en person är gripen för våldsdådet, polisen uppdaterar sedan dessa uppgifter strax innan klockan 13 med att personen anhållen misstänkt för inblandning i det misstänkta mordförsöket som inträffade under tisdagseftermiddagen.
Polisen meddelade då också att skadeläget för den 50-åriga mannen fortfarande är allvarligt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/polisen-utrder-grovt-valdsbrott-i-kristinehamn?fbclid=IwAR3Q6qBCRz-WZkULEm1bxfBw3DXCIvM_rT84l_Rfey5tEf1ccMIPXz_OLMM
https://www.expressen.se/gt/polisen-utreder-grovt-valdsbrott-i-kristinehamn/?fbclid=IwAR2qzsIcw6ZUtj-TPItduM6_-CWVPFsQ3VKFIQSPKEv61SIGBviyguMqr0s
https://brottsplatskartan.se/varmlands-lan/mord-drap-forsok-kristinehamn-204844

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.