Joakim Lamotte: GÄNGKRIMINELLA BESTÄLLER LYXMADRASSER TILL KUMLABUNKERN

| 15 juli, 2021

Idag kan jag avslöja att Sveriges farligaste gängkriminella tillåts beställa lyxmadrasser och kuddar av det exklusiva märket Tempur till deras celler i Kumlabunkern.

Det framgår av ett brev, skickat i slutet av juni, från livstidsdömde Berno Khouri till sängvaruhuset Sova.

Berno Khouri som har pekats ut som ledare för det ökända Södertäljenätverket är dömd till livstids fängelse för att ha beordrat tre mord. 

Han beskrivs ofta som en av Sveriges farligaste kriminella och sitter inlåst på säkerhetsavdelningen Fenix på Kumla. Det är även härifrån han har beställt lyxmadrasser och kuddar från det exklusiva märket Tempur.

Enligt brevet jag kommit över har han tidigare gjort beställningar vid flera tillfällen hos sängvaruhuset Sova. 

Berno Khouri skriver:

”Jag avser att ånyo beställa en Tempur madrass och en Tempur kudde från er.”

”Jag sitter på säkerhetsavdelningen i Kumlabunkern. Jag kan inte ringa härifrån (frånsett till er vid beställning) och det är mycket säkerhetstänk kring mig. Jag vill att ni sänder mig fakturan för hela beloppet, dvs, för madrass och kudden och frakt och andra kostnader…”

”Sedan så fort ni ser att pengarna är inne i ert konto sänder ni mig madrassen och kudden…”

Sedan Berno Khouri dömdes till livstids fängelse har han ställt till med bråk flera gånger i fängelset och inte visat tecken på att ta avstånd från sin kriminalitet. Han har exempelvis misshandlat och hotat andra interner. 

I dokument från Kriminalvården beskrivs även hur Berno Khouri inifrån fängelset ”upprätthåller sin kriminella identitet och sin position inom den kriminella sfären”.

Trots att han missköter sig och inte visar någon vilja att återanpassas i samhället tillåter man alltså att han får beställa exklusiv bekvämlighetsutrustning till sin cell.

Jag undrar hur detta är möjligt och kontaktar Kriminalvården. 

–  Generellt kan jag säga att det görs individuella bedömningar när det gäller vad de intagna får ta in i sina celler. Man tittar till exempel på hur personens återanpassning påverkas. Jag känner inte till det här fallet men det skulle kunna vara så att man gjort bedömningen att en madrass och en kudde inte påverkar riskerna vid visitation eller försvårar personens rehabilitering, säger Torkel Omnell, pressekreterare på Kriminalvården

Joakim Lamotte på facebook


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Joakim Lamotte: GÄNGKRIMINELLA BESTÄLLER LYXMADRASSER TILL KUMLABUNKERN

 1. Dan Astrom

  Ja men det ska väl vara bekvämt på svenska spa-anläggningar och man måste ju förstå att hans tragiska uppväxt i utanförskap i utanförskapsområdet har skadat den stackarn. Pengar verkar inte vara något problem så man får väl utgå från att han har sparat det mesta av lönen, eller?!
  Kan inte Regeringen starta en insamling till den stackarn?!
  😂😂😂🙈🙉🙊

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.