Misstänkt anlagd brand på hästgård utanför Helsingborg

| 15 juli, 2021

Vid 15.40 på onsdagseftermiddagen fick SOS in ett larm om en brand på en hästgård öster om Helsingborg och Ödåkra. När räddningstjänsten anländer består den drabbade gården av tre olika byggnader och det var stallbyggnaden som brann.
Lars Anderberg, inre befäl vid räddningstjänsten sade under onsdagseftermiddagen: “Där är en brand i den ena byggnaden. Vi håller på att skydda bostadshuset och ett stall. Det som brinner går inte att rädda. Vår inriktning just nu är på att begränsa elden. Men alla djuren är ute.”

Länge visste inte man inte hur branden startat, men under kvällen gick polisen ut med att branden misstänks vara anlagd.
Polisens presstalesperson Evelina Olsson sade under kvällen: “Man kommer upprätta en anmälan om mordbrand eftersom det inte finns någon naturlig förklaring till branden.”
Hon meddelar också att det kommer att göras en teknisk undersökning på platsen.
Lars Anderberg sade runt klockan 16-tiden på onsdagen: “Släckningsarbetet skulle pågå under ytterligare några timmar. Det finns inte några uppgifter om några skador. Alla människor och alla djur är evakuerade.”

En person som var på plats beskriver stora eldslågor och säger: “Det brinner för fullt! Det är stora lågor.”
Räddningstjänsten meddelade strax efter klockan 18 att byggnaden hade brunnit ner, med undantag för två väggar som stod kvar.
Jonas Hemert inre befäl vid räddningstjänsten sade då: “Det finns fortfarande rasrisk på de två väggarna och därför är två släckbilar och några tankbilar kvar på plats. Vi kommer vara på plats någon timme till beroende vad som händer.”
Räddningstjänsten lät stallbyggnaden brinna ner under ordnade former men lyckades hindra branden från att sprida sig och antända övriga byggnader på gården. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen för mordbranden.

https://www.expressen.se/kvallsposten/stall-borjade-brinna–flera-djur-fick-evakueras/?fbclid=IwAR0TDfUqlK4PdkalrE9s-ws5d6hDCKGwsp4oZgqbSOb8zR-qJcwKzhV8sPo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.