‘Saker’ nämns INTE vid sitt ‘rätta’ namn av regeringen och FHM – ‘tidstypiskt’ att ‘tysta ner’!

| 15 juli, 2021
Swedish Prime Minister Stefan Lofven gives a press conference about the situation of the novel coronavirus COVID-19 pandemic, at the government headquarters in Stockholm, Sweden, on May 29, 2020. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP) (Photo by JONATHAN NACKSTRAND/AFP via Getty Images)

‘Pandemitider’ är INTE ‘business as usual‘, utan ‘kristider’.

Sverige har (kanske som bekant) förskräckligt många flera döda än Danmark, Finland och Norge tillsammans (HÄR och HÄR). Det är länder som vidtagit åtgärder som INTE regeringen och Folkhälsomyndigheten (FHM) i Sverige vidtagit. Det är också grannländer där ‘saker’ nämns vid sitt ‘rätta’ namn, men det finns en ovilja eller vägran hos regeringen och FHM att nämna.

Exempelvis, Sveriges har ‘dragit på sig’ stora hälsorelaterade och sociala kostnader i samhället.

Anledningen är att smittspridningen har tillåtits på en extremt hög nivå (HÄR), vilket ‘tystats ner’.

Regeringens och FHMs hantering av pandemin har fått stora konsekvenser på människor i samhället som kunde mildrats med en hantering som efterliknat de Nordiska grannländerna.. I detta sammanhang nämns INTE ‘saker’ vid sitt ‘rätta’ namn, utan ‘tystas ner’.

Tre exempel på ‘saker’ som ‘tystats ner’ av regeringen och FHM:

1) Vårdskulden har ‘skjutit i höjden’ (HÄR), som är ett mått på ‘sjukvårdskollaps’ (HÄR och HÄR). Sjukvården består av människor (dvs inte’ maskiner’) som KAN eller VILL jobba ‘jämt och ständigt’ för att många åtgärder INTE vidtagits av regeringen och FHM.

2) Pensionärer och andra riskgrupper har ‘påtvingats’ isolering och ‘betalat ett högt pris’ på grund av att de INTE kunnat röra sig ute i samhället på grund av otillräckliga åtgärder av regeringen och FHM (HÄR).

3) Sjukvårdspersonal är ‘körd i botten’ (t ex HÄR) med ‘posttraumatiska stressyndrom’ som ‘lurar bakom hörnet’, vilka fått ta hand om ‘baksidan’ av att av regeringen och FHM inte vidtagit tillräckliga åtgärder.

Det kan vara en ‘surdeg’ som ‘puttrar’ med oöverskådliga konsekvenser på hälsorelaterade och sociala kostnader i samhället. Det är ‘stötande’ att Regeringen och FHM ‘tystar ner’ konsekvenserna av sin hantering av pandemin.

INTE ens i ‘pandemitider’ (läs ‘kristider’) nämns ‘saker’ vid sitt ‘rätta’ namn.

Tidstypiskt‘, men ‘saker’ försvinner INTE bara för att de ‘tystas ner’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.