Sveriges Radio ‘GÖR OM, GÖR RÄTT’ – SLUTA stödja ‘våldsbejakande’ konstnärlig frihet som ‘glorifierar’ våld – skattefinansierat ‘hyckleri’ och ‘slöseri’ med skattemedel!

| 18 juli, 2021
Rinkebyrapparna Yasin Byn och Jaffar Byn

Sveriges Radio (SR) ställs INTE ‘mot väggen’ när det gäller vad ‘ribban ligger’ för att SLUTA stödja ‘våldsbejakande’ konstnärlig frihet som ‘glorifierar’ våld. 

Allvarlig brottslighet är uppenbart INTE tillräckligt.

Man kan undra var ‘smärtgränsen’ går för SR när det gäller främjandet av brottsdömda artisters musik som både ‘bejakar’ och ‘förhärligar’ kriminalitet med tillhörande hot, våld, våldtäkter, mord m m.

SR agerar etiskt och moraliskt tveksamt, även om det finns ‘dom’ som bedömer att SR ‘gått över gränsen’.

SR tillåts komma undan med ‘floskler’, såsom:

“Tar avstånd från all kriminalitet.”

Ett intetsägande svar som innebär ‘absolut’ INGENTING. SR får desutom INGA kritiska följdfrågor överhuvudtaget från journalister, utan enbart slätstruket ‘gulligull’.

Spela musik som ‘livnär’ sig på ‘våldsbejakande’ och ‘glorifierande’ kriminalitet är knappast att ta avstånd från ALL kriminalitet. 

Tvärtom, SR främjar istället ‘livsstilskriminalitet‘.  

SR säger: “För oss är det viktigt med den konstnärliga friheten. Det kan låta högtravande, men det handlar om två olika saker: verket som skildrar en verklighet och verkligheten i sig.”

‘Verk’ som skildrar en verklighet och verkligheten i sig, dvs en verklighet som ‘bejakar‘ och ‘glorifierar‘ (livsstils)kriminalitet.  En verklighet som också skapar otrygghet i samhället. En verklighet som dessutom orsakar mänskligt lidande och död. En verklighet som SR bidrar till att stödja med skattemedel.

SR verkar i en verklighetsfrånvänd ‘bubbla’ av faktaresistens‘. 

SR ‘bejakar’ och ‘glorifierar’ (livsstils)kriminalitet

MED ANDRA ORD, skattefinansierade SR ‘bränner’ skattemedel som kan främja kriminalitet i slutändan. Det innebär att skattemedel på annat håll (t ex polisen och rättsväsendet) måste användas för att bekämpa samma främjande av kriminalitet.

Skattefinansierat ‘hyckleri’ och ‘slöseri’ med skattemedel. 

Sveriges Radio – ‘GÖR OM, GÖR RÄTT’.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “Sveriges Radio ‘GÖR OM, GÖR RÄTT’ – SLUTA stödja ‘våldsbejakande’ konstnärlig frihet som ‘glorifierar’ våld – skattefinansierat ‘hyckleri’ och ‘slöseri’ med skattemedel!

 1. papperskorg

  Det här är enkelt att lösa, som de flesta av “Sveriges” problem.

  Man stoppar ner dom i en papperskorg.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.