3321: Kurt Westergaard tager avsked

| 19 juli, 2021
Närmast en symbol för yttrandefriheten. Kurt Westergaard i Köpenhamn 2007.

Den danske Muhammedtecknaren Kurt Westergaard har vid 86 års ålder lämnat det jordiska. Hans mycket berömda teckning ”Bomben i turbanen” blev ett bidrag till världskulturens mångfald. Idag, i samband med hans bortgång, har jag inte sett något seriöst medium publicera denna bild. Tvärstoppet råder sedan många år och ingen dager synes än. En längre intervju kan man läsa i Den Korte Avis.

När jag träffade Kurt i Köpenhamn 2007 sade han till mig att den dag då han låg på sitt yttersta skulle det finnas en livvakt bredvid hans säng. De skulle alltså följa honom hela hans återstående liv. Så blev det och det är klart att jag funderar om jag har samma utsikter. Som det ser ut nu ser det så ut.

Lars Vilks


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.