Mänskliga kvarlevor funna utanför Tittente, Svedala av en privatperson

| 19 juli, 2021

Under söndagseftermiddagen fick polisen in ett larm från en privatperson som hittat mänskliga kvarlevor utomhus utanför Tittente, ett litet samhälle utanför Svedala. Enligt polisen var personen ute på skogspromenad söder om E65 utanför Svedala när upptäckten gjordes.
Polisens yttre befäl Patric Thelander sade: “Privatpersonen som hittade det här ringde polisen någon gång mellan 14 och 15-tiden. Vi är där och säkrar det som går att säkra.”
Sedan 17-tiden har polisen varit på platsen och vid 18.20-tiden har en teknisk undersökning på platsen pågått för att se vad det rör sig om.

Patric Thelander fortsätter med att säga: “Vi utreder händelsen som mord, vi kör med allt kriminaltekniker och utredare från grova brott.”
Polisen har också kontrollerat om det finns någon saknad i det aktuella området. Men enligt Thelander finns ingen sådan person och polisen vill inte gå ut med mer information i nuläget om ärendet utan hänvisar till förundersökningssekretess. Strax innan klockan 19 uppdaterade polisen sin hemsida om ärendet att kvarlevorna kommer att undersökas närmare på rättsmedicinen i Lund.

Patric Thelander säger: “Det är upp till rättsmedicin att avgöra, det är ju de som är experter. Den undersökningen kommer troligtvis påbörjas under morgondagen. Det finns misstanke om att ett grovt brott har förövats.”
Vad som gör att polisen drar dessa slutsatser vill de inte gå in på i detta skede av utredningen. De vill heller inte spekulera i hur länge kvarlevorna funnits på platsen, i varje fall vill de inte gå ut med det till pressen.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kvarlevor-hittade-polis-utreder-mord/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.