Maskerade ungdomar brände bilar och slängde bangers, sköt raketer i Kronogården i Trollhättan. Polisen rubricerar ärendet som allmän skadegörelse genom brand.

| 19 juli, 2021

Under en tid har det varit relativt lugnt på Kronogården i Trollhättan. Men vid ettiden under natten mot måndagen brakade det loss igen efter att räddningstjänsten larmat polisen om hjälp vid en bilbrand i området. Enligt uppgift blev räddningstjänsten attackerade och det var allmänt stökigt i området.
Polisens vakthavande befäl Johan Josarp sade: “Det startade strax innan 01 och pågick i ungefär en timme. Två bilar ska ha brunnit och lite däck. Hur många raketer och bangers de har skjutit vet jag inte, men det är ett flertal.”

Enligt polisen ska det till en början handlat om sju till åtta maskerade ungdomar, men under tiden de höll på samlades allt fler.
Johan Josarp sade vidare: “Alla har väl inte varit maskerade, men det har varit en hel del ungdomar.”
Och han vill inte uppskatta hur många ungdomar det rörde sig om.
Josarp sade till sist: “Vi kraftsamlade och var i området under någon timmes tid och sedan lugnade det ner sig.”
Enligt uppgift har ingen person gripits och ingen ska heller ha skadats. Polisen rubricerar brotten som allmän skadegörelse genom brand.

Man frågar sig dock varför polisen bara rubricerar brotten som allmän skadegörelse genom brand och inte som upplopp då polisen rapporterade att bangers slängts mot lägenheter och att raketer skjutits mot andra lägenheter. Lokala polisen har också uppgett att de hittat glasflaskor och bensin, sådant som vanligtvis används för att göra molotovcocktails.
Så varför tar inte polisen och rubricerar brotten som annat är allmän skadegörelse genom brand, är de rädda att en sådan rubricering ska göra att det blir “stök” i Kronogården?

Eller är det så att polisledningen i Trollhättan sagt till om att polisen ska mildra rubriceringarna från området så att den svenska allmänheten inte ska få reda på hur allvarligt läget är i området?
För enligt mig så var det nog allt ett upplopp som var i området vid den tiden det höll på. Och nog visar det sig vilka som har makten i området, och det är inte den svenska polisen, utan det är de ungdomar och ungdomsgäng som vill visa sin styrka genom dessa handlingar de gjorde i natt.
Man frågar sig vad regeringens representanter säger idag om denna händelse?

Är det samma dravel som efter skjutningen av de små barnen i Flemingsberg då Morgan Johansson gav sig på dem som uppmärksammade det att den händelsen skedde på deras vakt genom att gå till frontalangrepp och skylla på att de raljerar och driver partipolitik av den händelsen?
Men är det inte så att det är dålig och slapp politik som förorsakat alla dessa händelser som skett de sista veckorna eller månaderna?
Och är det inte så att det är den sittande regeringens slappa rättspolitik som förorsakat dessa händelser, jag bara frågar?

https://www.expressen.se/gt/maskerade-ungdomar-brande-bilar-i-trollhattan/?fbclid=IwAR0olGiQ_rCWhp2_d85OP0KemOYgcskLFTQr5uaooBfhSgEEEI5Mm4vTOIM
https://www.ttela.se/nyheter/trollhättan/bil-brändes-på-kronogården-1.51446173?fbclid=IwAR3obICmZV67C8gHXFF365Kf9qhxZ65gjqmzGugsWXjaANsSt7cU69Zvd0E
https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan-205343

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.