Alla nio som misstänktes för skjutningen i Vilsättra är släppta på fri fot. Vise chefsåklagare Stefan Creutz skäl var bristande bevisning

| 20 juli, 2021

Åklagarmyndigheten kom med ett meddelande nu på tisdagseftermiddagen om de nio som var gripna för skjutningen av de två småbarnen i Visättra i Flemingsberg.
Vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare Stefan Creutz säger: “Alla nio misstänka vid skjutningen i Flemingsberg har försatts på fri fot på grund av bristande bevisning. De är fortsatt misstänkta för uppgörelsen, och om det hade funnits misstanke nog att begära dem häktade hade jag naturligtvis gjort det.”
Stefan Creutz meddelar också att det vore fel av mig att begära dem häktade.

Stefan Creutz meddelar vidare att männen är fortsatt misstänkta på skälig grund. Vi får se om misstankarna kommer avskrivas eller stärkas i den fortsatta utredningen. Men just nu är det ingen av dem som är avskriven. Enligt Creutz fortsätter förundersökningen med full kraft. Det är en synnerligen allvarlig brottslighet och vi lägger ner stora resurser på utredningen. Han menar också att den fortsatta utredningen inte kommer att påverkas av att de försatts på fri fot. Han meddelar också är fast besluten och tämligen övertygad om att vi kommer att lösa det här.

När Creutz får en fråga om inte dessa nio personers frisläppande kommer att påverka trygghetsskapandet i Visättra nu efter de är släppta så svarar han med att det är mer en fråga för polisen i första hand eftersom jag inte jobbar förebyggande och trygghetsskapande på det sättet, utan jag jobbar som åklagare. Men jag vet att polisen har beredskap för det här, men exakt hur de kommer jobba får du fråga polisen.
Jag skulle efter detta uttalandet från Creutz om inte åklagarmyndigheten och polisen ska jobba som en enhet för att just skapa en trygg och säker miljö för de som är boende i dessa områdena?

Och hur kommer detta nu att påverkas när du släpper dem fria trots att flera av dessa ska ha fastnat på övervakningskamera och bild?
Är det rätt budskap du ger när du släpper dem med motiveringen att det är bristande bevisning i ärendet?
Är det så att du kräver extra starka bevis för att de är kända gängkriminella med ett digert brottsregister?
Jag frågar mig också en sak vad detta kommer att ge för efterverkningar i politiken?
Nu med tanke på att så många politiker uttryckt sin avsky för det som hänt.

https://www.expressen.se/nyheter/alla-nio-anhallna-slapps-efter-skotten-i-flemingsberg/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/alla-nio-misstankta-for-skjutningen-i-flemingsberg-forsatta-pa-fri-fot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.