Byggföretagen larmar om cementbrist: ”Kommer inte kunna bygga”

| 20 juli, 2021

Cementas anläggning i Slite på Gotland står för tre fjärdedelar av all cement som används i Sverige. Men tidigare i juli beslutade mark- och miljlöverdomstolen att avvisa företagets ansökan om att få fortsätta bryta kalksten i området. Nu larmar byggbranschen om att kan bli totalstopp i bygg- och anläggningsbranchen.

Cementa fick beskedet efter en fem år lång rättsprocess, bara månader innan det nuvarande tillståndet löper ut. Från och med den 1 november upphör företagets tillstånd för kalkbrytning på Gotland. Domstolen menar att miljökonsekvensbeskrivningen har brister och att det inte går att ta ställning till brytningens inverkan på miljön.”

Läs i Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.