Polisen vädjar om hjälp att lösa ett mord från den 22 juni då en kvinna hittades naken och död i sjön Magelungen i Farsta

| 20 juli, 2021

Den 15 juli skrev jag att polisen vädjade om hjälp med att lösa ett mord i Farsta, söder om Stockholm. Det var en kvinna som hittades död och naken i sjön Magelungen den 22 juni. Under måndagen skrev både SVT Nyheter och Expressen om detta och de hade lite fler uppgifter i sina artiklar än vad jag fick från polisens hemsida. Bland annat så ska kvinnan som hittades död varit i 30-årsåldern asylsökande ensamstående mor. Enligt polisassistenten Eva Nilsson, som handlägger ärendet så ska kvinnan varit skötsam, och det finns inget i hennes bakgrund som förklarar att hon blev mördad.
När kvinnan hittades den 22 juni så fanns tecken på att hon utsatts för yttre våld.

De sista bilderna och de sista livstecknen på henne är från övervakningskameror i Farsta strands centrum vid 20.30-tiden på kvällen den 21 juni. Det var också då som kvinnan skulle träffa en man. En man som nu sitter häktad misstänkt för mord. Ett brott som han förnekar. Och som jag skrev den 15 juli så vädjar polisen om hjälp med att komma vidare i mordutredningen.
Eva Nilsson säger: “Folk kan ha sett henne under kvällen och lämna uppgifter om det. Men också de här kläderna som finns på bilderna, om man har sett att de ligger någonstans. Och om någon sett hennes väska. Vi har en lucka att täppa till.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kvinna-hittades-dod-i-sjon?fbclid=IwAR1ab8ziMGLONR7vSa1CJBDRBjKjisnCP0N54xGo-PSN3dEN4tI9l5mN0Rc
https://www.expressen.se/nyheter/sista-bilderna-innan–kvinnan-hittades-dod/?fbclid=IwAR2HAiJIDnejK_HEafFVCV3uGoqhEwT9HV6cfYVBzaGStaPBTXeURix2sI4

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.