Hans Sandin: Inget av det dom säger kommer att minska skjutningarna i Sverige. Det duger inte att komma med lösningar 20 år efter att problemen uppstått!

| 21 juli, 2021

Trots polisens insatser fortsätter skjutningarna. Jämfört med i fjol är det färre skjutningar i år, men fler döda.

Det krävs nya polisiära verktyg och ordentliga straffskärpningar, säger Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell i Aktuellt.

Moderaterna själva satt i en regering som hade 8 år på sig att visa resultat och då med en kriminalitet som ännu inte “exploderat” till dagens nivåer. Detta är de dock sparsamma med att ta upp. Så där håller de på. Skyller på varandras misslyckade politik och tillkortakommanden.

Under tiden breder gängen och de kriminella grupperingarna ut sig över landet och påverkar och tar allt större plats i vår vardag. Medan regeringen och oppositionen ägnar sig åt pajkastning kan de kriminella gängen i lugn och ro fortsätta med sin destruktiva verksamhet i förvissningen att lika lite görs idag som för tjugo år sen.

Parallella samhällen kommer att fortsätta att växa och nya kommer att komma till. Allt fler områden kommer att hamna under gängens och klanernas kontroll.

Mitt i allt detta står du och jag. Det är vi som kommer att få betala ett högt pris för de senaste regeringarnas senfärdighet. Ett pris inte bara i pengar och en ekonomi körd i botten, utan också i form av ett destabiliserat samhälle med rädsla och otrygghet.

Sanningen är den att brottsligheten kommer att fortsätta att öka fram genom och det räcker inte, även om man sätter in 10 000 nya poliser på direkten och längre straff.

Om du låser in 10 personer kommer 10 nya dagen efter, så fungerar knarkhandeln i Sverige på grund av tillgången, efterfrågan och lönsamheten.

Det finns säkert goda argument för fler poliser generellt i Sverige, och för strängare straff för grova brott, men unga människor i riskzonen låter sig inte skrämmas av varken fler ”batonger”, hårdare fängelsestraff eller dödlig statistik. Det krävs något annat. Något djupare och efterlyser åtgärder på flera plan.

Nyrekryteringen av knarklangare pågår för fullt i alla skolor, landet runt, alla dar i veckan. Allt annat är bara svammel och det är bara att tacka Ulf Kristersson (M) Annie Lööf (C), Isabella Lövin (MP) och knallhatten Morgan Johansson (S) för detta.

När man har skapat 60st utanförskapsområden i Sverige och inte tillstymmelse av integration på dom senaste 20 åren så kan det bara sluta på ett sätt “i ett totalt fiasko”.

Hans Sandin

Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.