Regeringen Löfvens löften genom åren om de gängkriminella, allt från att de ska ”knäckas” till att de ska ”jagas till världens ände”

| 21 juli, 2021

I detta inlägget följer några berömda uttalanden från den allsmäktige Löfven och hans hantlangare om den organiserade brottsligheten. För inte är det något nytt det med att regeringen Löfven ska knäcka gängbrottsligheten, att de ska besegra den och sparka den till världens ände. Det hela började redan på våren 2015 den allsmäktige lovade att öka insatserna mot organiserad brottslighet.
Men vad har hänt sedan dess?
Jo, gängvåldet har trappats upp och det har blivit allt råare med skjutningar och dödsskjutningar nästan var vecka. Till och med barn har nu blivit skjutna och döda i det allt mer eskalerande gängvåldet.

Men vad gör då den allsmäktige Löfven och hans hantlangare?
Jo de skruvar upp retoriken med än starkare uttalanden men inga handlingar.
Här under följer några exempel på alla dessa uttalanden efter de skjutningar som inträffat.
Det började alltså 2015 då det under våren skedde ett flertal dödliga skjutningar i Göteborg, där det mest uppmärksammade var skjutningen på Vår Krog och Bar på Vårväderstorget, då två maskerade män sköt med automatvapen på krogen, som sände fotbollsmatch och var full av folk. Två personer dog och åtta skadades.

Ytterligare skjutningar med dödlig utgång skedde under april i Göteborg. Det var då den allsmäktige uttalade sina första legendariska ord när han sade: “Brott ska bekämpas. Vi ska självklart öka insatserna mot den organiserade kriminaliteten. Vi ska försvåra tillgången till vapen. Det är den ena delen, den andra delen är att bygga ett jämlikt och solidariskt samhälle där människor känner framtidstro.”
Men vad hände, inte mycket. för två år senare i mars 2017 var det åter dags för fler legendariska ord från den allsmäktiga då han sade: “Vi ska knäcka den organiserade brottsligheten”.

Enligt Sveriges Radio sade han: “Regeringen är fast besluten att se till att vårt öppna och fria samhälle försvaras och därför ska vi också tillsammans se till att knäcka den organiserade brottsligheten. Det finns inget annat som duger. Det är de kriminella som ska vara oroliga och sova dåligt på natten, inte deras offer.”
Detta efter ett antal skjutningar i kriminella miljöer, bland annat ett dubbelmord i Kista.
Men vad hände efter det uttalandet från den allsmäktiga?
Ja, det var väl ungefär lika mycket som efter hans första uttalande.

Efter det uttalandet dröjde det lite mer än ett år, det var i juli sommaren 2018 då Malmö upplevde en våldsvåg när elva personer blir skjutna på tolv dagar. Fem av dem avlider, och då den allsmäktige åter kommer med ett legendariskt uttalande om att “Vi ska knäcka gängkriminaliteten”.
Enligt Aftonbladet var hans uttalande under ett besök i Malmö: “Vi måste se till att knäcka gängkriminaliteten. Framförallt få bukt med skjutningarna. Det är därför som polisen ska ha, och har fått, mer resurser. Och vi vill också se att myndigheterna samarbetar väldigt nära med varandra för att knäcka gängen.”
Men lyckades den allsmäktige med sitt förehavande?

Nä, för följande sommar, i augusti 2019 var det åter dags för Malmö att drabbas av skjutvapenvåld igen, den här gången skjuts en mamma i huvudet när hon bär på sitt nyfödda barn. Men denna gången så sänder den allsmäktige fram en av sina lakejer, nämligen justitieminister Morgan Johansson som på Twitter för fram nästa legendariska uttalande som lät som så: “Gärningspersonerna ska ”jagas till världens ände”.
Han skrev: “Vilka fega och avskyvärda odjur som ger sig på en nybliven mamma. Nu sätts alla tillgängliga resurser in för att gripa gärningsmännen så att de kan låsas in. De ska jagas till världens ände om det behövs. Kallblodiga mördare kan inte få gå lösa.”

Men vad hände, blev de gängkriminella jagade till världen ände eller blev det som vanligt, mycket prat och lite handling?
Ja, ni kan ju själva dra era slutsatser då den allsmäktige en vecka senare sade till TV4: “Det är klart att skjutningar och sprängningar är ett av våra stora samhällsproblem. Man slås av den likgiltighet inför människoliv som finns. Vi är fast beslutna att trycka tillbaka de här gängens våldsutövningar. Sverige ska vara tryggt.”
Lite mer än ett år efter detta så säger biträdande rikspolischef Mats Löfving i september 2020 att ett 40-tal kriminella klaner har infiltrerat Sverige.

Och under en pressträff får Löfven frågor om just dessa kriminella klanerna. Då sade den allsmäktige enligt Aftonbladet: “Det vi vet är att vi har ett antal gäng där familjer på toppen styr. Hur många det är vet vi inte. Vi ska agera på det som är brottsligt oavsett orsak. Jag vill inte koppla brottslighet till etnicitet eller var du kommer ifrån, utan det handlar om annat. Men gängen ska knäckas, så är det.”
Följande månad i oktober månad lovar Löfven att de gängkriminella ska jagas dygnet runt hela veckan i ett replikskifte med Ebba Busch, som i en riksdagsdebatt frågade Löfven vad det sänder för signal till brottsoffer att många kriminella går fria.
Enligt SvD sade han då: “Gängkriminella ska 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, veta att de är jagade.”

Men vad hände, jo i juni 2021 så tonades regeringens löften om gängbrottsligheten ned. Istället för att gängen ska knäckas och jagas, lovar regeringen nu att inte ”backa” inför gängen.
Enligt TT så sade den allsmäktige detta i sitt tal på Järvaveckans avslutning: “Vi kommer aldrig att backa. Samhället är alltid starkare än gängen.”
Men vad har hänt, varför har den allsmäktige backat, var det inte så lätt att knäcka och jaga de gängkriminella som han trodde?
Ja, jag bara undrar för med den attityden verkar det som om den allsmäktige gett upp jakten om att knäcka och jaga dessa gängkriminella till världens ände.

Na kanske inte, för i helgen då de två småbarnen sköts så träder nästa hantlangare till den allsmäktige fram, nämligen inrikesminister Mikael Damberg.
Han lovade enligt Aftonbladet: ” Vi måste också åt pengarna, för mycket av gängkriminaliteten finansieras via narkotikaförsäljning men också via annan typ av brottslig verksamhet. Vi ska jaga gängen från alla håll. Svensk polis är väldigt offensiv och vi kommer inte att backa.”
Men hur blev den jakten?

Jo, den slutade innan den egentligen börjat med att vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare Stefan Creutz släppte alla de anhållna på fri fot på grund av bristande bevisning.
Så starkt jobbat Stefan Löfven, Morgan Johansson och Mikael Damberg. Ni har än en gång visat att det är mycket väsen men lite verkstad i det ni företar er. Ni har än en gång visat er inkompetens när det gäller rättspolitik. Och då speciellt när det gäller att sätta åt de gängkriminellas verksamhet.
Men det är kanske så att ni inte vill störa dem som är era trognaste väljare, de som röstar för att ni ska få fortsatt förtroende?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Regeringen Löfvens löften genom åren om de gängkriminella, allt från att de ska ”knäckas” till att de ska ”jagas till världens ände”

 1. ulf

  Grönköpings största pajaser 🤡🤡🤡Ett lallande och svamlande imbecillt sällskap 🙄🙄

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.