Sahlin, Juholt och Löfven – en trio i socialdemokratisk ‘dekadens’ och ‘pasokifiering’, utan återväxt och återvändo!

| 21 juli, 2021
Bild: webb-tv.nu

Det ‘socialdemokratiska’ förfallet och existensberättigandet kan ha ‘börjat’ med ‘slutet’ för Göran Persson.

Socialdemokratins förfall har pågått under många år, men dess ‘början’ kan ha varit ‘slutet’ för Göran Perssons tid som partiledare. S började ‘rämna’ och ‘tappa fotfästet’ under hans sista tid (t ex HÄR) för att sedan accelerera  under ledning av den efterföljande trion partiledare, nämligen Mona SahlinHåkan Juholt och Stefan Löfven.

Socialdemokratins existensberättigande är alltmer ifrågasatt efter raden av partiledare som övergett partiets roll som ‘samhällsbyggare’ och ‘statsbärande’.

Istället ‘hängde’  S  ‘på tåget’ att nedmontera välfärdssamhället ‘bit för bit’ som de NYA moderaterna påbörjade under Reinfeldts tid vid makten. Medborgarnas ‘väl och ve’ har sedan dess INTE varit socialdemokratins kärnpolitik, utan ‘makten framför allt’ (HÄR)

Sahlin var en ‘flopp’. 

Juholt ‘åkte ut med huvudet före’. 

Löfven var en ‘nödlösning’.

Den senare ‘headhuntades‘ från ‘facket’. Löfven verkar göra sitt bästa för att  ‘slå den sista spiken i kistan‘, dvs fullborda socialdemokratisk ‘dekadens‘ och ‘pasokifiering‘.

Återväxten i S framstår som ‘mager’ med Magdalena Andersson som tänkbar kandidat, men som tveksamt kan ‘vända skutan’.

Det finns några ‘stolpskott’ som nämns som framtida partiledare, såsom Mikael Damberg och Ardalan Shekarabi, men som knappast består av socialdemokratiskt ‘kärnvirke’, utan karriärister som valt politikerrollen som yrke, inte på grund av socialdemokratisk övertygelse.

Sahlin, Juholt och Löfven framstår som en trio i socialdemokratisk ‘dekadens’ och ‘pasokifiering’. 

Ett socialdemokrati utan återväxt och återvändo.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

3 tankar på “Sahlin, Juholt och Löfven – en trio i socialdemokratisk ‘dekadens’ och ‘pasokifiering’, utan återväxt och återvändo!

 1. Göran

  Göran,

  Vi är eniga om att S är ett uselt val när det är val. Men är inte resten önsketänkande från din sida?
  Dom, V, MP, samt C, har typ hela MSM’s journalistkår till sitt förfogande. Dom “äger” SVT. Dom och C har större partikassa än alla de andra partierna tillsammans.
  Titta på senaste propagandanumret från vår justitieminister där han öppet försvarar “sommarprataren som pratade i blomsterkransen”, dvs nattmössan. Inga konsekvenser öht.
  Men, så suckar jag som Askungen i Kalle Anka på julafton och säger: det hade varit alldeles underbart om det var som du skriver….

  Svar
  1. GS

   S borde i en svensk kontext inte vara ett uselt val med den framgångsrika historia som partiet har i sin ryggsäck. Det är många som fick, tack vare S, en chans till att bli något annat än sina föräldrar som hade små eller inga möjligheter att välja framtid.
   S har övergett sitt framgångskoncept med fokus vanliga människor som är laglydiga, går till jobbet varje dag och ser till att försörja sig själv och sina närstående.
   Det som vi ser idag kan helt enkelt vara vara ‘dödsryckningar’. Det innebär inte att S upphör att existera, men kan bli förbisprunget av två andra partier, vilket i så fall skulle innebära en katastrofal utveckling för ett parti som till syvende och sist bidrog till att skapa välfärd för de flesta i samhället.

   Svar
   1. Göran

    Göran,

    Köper ALLT vad du skriver. Jag läser allt du skriver här på PS. Du gör oerhört vassa analyser!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.