Fortsatta stenkastningar på E65. Även stenkastning på riksväg 11 utanför Sjöbo

| 22 juli, 2021

Stenkastningen mot mestadels danska bilister fortsätter längs E65 trots att polisen har ökat sin bevakning på vägen. Men stenkastningen har spridit sig och under måndagen rapporterades även en stenkastning från riksväg 11, utanför Sjöbo, förutom en på E65 som skedde utanför Ystad och som lämnade ett flertal stenskott på vindrutan. Stenkastningen i Sjöbo ska ha ägt rum vid 11-tiden under måndagsförmiddagen. Och den skedde i höjd med Sjöbo sommarby, mot en kvinna som kom körandes i en danskregistrerad bil. Vid stenkastningen hävdade kvinnan enligt polisen att hon sett några okända ungdomar vid sidan av vägen. De ska ha kastat stenar som sedan landat på hennes motorhuv och lämnat märken i lacken.

Polisen meddelar att denna stenkastning inte ingår i samma utredning som stenkastningen på E65.
Johan Sandelin, kommunpolis i Sjöbo säger om stenkastningen i Sjöbo: “Såvitt jag vet är det första fallet i Sjöbo. Det är oroväckande, men svårt att veta om det handlar om samma personer som på E65.”
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford säger: “Det är inget vi lyfter in i den här utredningen utan vi har kännedom om den och vi vet att den har förekommit. Likheten är ju att det är en dansk bil som utsatts, men vi vet också att det förekommer olika former av skadegörelse i vårt samhälle och vi får ju avgränsa allt material vi får.”

Dock avslutades inte stenkastningen med måndagens händelser. På onsdag utsattes ytterligare en en dansk bil för en misstänkt stenkastning på E65:an.
Polisens presstalesperson Jimmy Modin sade: “Vi är på plats med flera patruller och utreder händelsen.”
Och med den stenkastningen meddelar Ewa-Gun Westford att polisen är uppe i 110 ärenden om stenkastning längs E65 sedan april månad i år. Mestadels har det kastats mot bilar med danska registreringsskyltar, och än så länge är ingen gripen eller misstänkt.

Under förra veckan kallades gärningsmannaprofilgruppen på polisens nationella operativa avdelning in som förstärkning, samtidigt som polisen fortsatt att gå igenom tips från allmänheten. Men som sagt var ännu har polisen ingen misstänkt än mindre gripen för dessa stenkastningarna.
Man frågar sig om polisen har tagit uppgiften på allvar från första anmälningen eller det är först nu de insett allvaret?
Man frågar sig också om polisens resurser är så uttänjda att de inte längre klarar av alla arbetsuppgifter som har lagts på dem under de sista 10 åren?

https://sverigesradio.se/artikel/ny-misstankt-stenkastning-mot-dansk-bil–2
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/stenkastningen-mot-bilar-fortsatter-pa-e65?fbclid=IwAR3d5BsZPV70OuVJb-IY88GaCaHP0tjMXvOzcT_6ppw7GprMnhS0I6XjV44

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.