Kärnkraftsbrist tvingar staten att nödhandla reservkraft – igen

| 22 juli, 2021
Ringhals 3 och 4. Bild: Jonas Lindstedt/TT

“Svenska kraftnät har i sista stund tvingats upphandla kraftvärme för att täcka upp för tillfällig kärnkraftsbrist. Det är ett kraftigt underbetyg för den svenska energipolitiken, menar branschföreträdare.

I början av sommaren meddelade Svenska kraftnät, SvK, att de tecknat avtal med Göteborg Energi AB för tillgänglighet och reglering av Rya kraftvärmeverk. Anledningen är ett utökat behov av att stötta transmissionsnätet under den period av sommaren då Ringhals 3 och 4 är under revision. SvK hade dock tidigare under våren meddelat att upphandling av reservkraft under sommaren inte skulle vara nödvändigt.”

Läs i tidningen näringslivet


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.