Bostadshus utrymt efter explosion i lägenhet

| 23 juli, 2021

Vid halv sextiden på fredagsmorgonen larmades polisen till en explosion i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. När räddningstjänst och polis kom till platsen upptäckte de att något exploderat inne i en lägenhet.
inre befäl vid räddningstjänsten Joakim Lans sade på morgonen: “Det har inträffat någon form av explosion i en lägenhet, men det är oklart vad som har exploderat.”
Han uppger också att att en fönsterkarm har lossnat från huset. Polisen har under morgonen spärrat av platsen och Nationella bombskyddet har rekvirerats till platsen för att undersöka och säkra platsen men också för att undersöka huset så att det inte tagit någon skada, men det var vid sjutiden ännu oklart om de anlänt dit.

Enligt polisen och räddningstjänsten var explosionen så pass kraftig att de valde att evakuera lägenhetshuset. Och vid 7.10 inleddes evakueringen av de boende från huset. Enligt polisen var detta en ren säkerhetsåtgärd. Och knappt en timma senare var huset evakuerat. Enligt uppgift har kommunen löst en lokal där de evakuerade kan vistas. Polisen sade under morgonen att ingen person ska ha skadats allvarligt vid explosionen, men att de fått uppgifter om någon fått någon form av skärsår. Ännu på morgonen är det inte klart om någon befunnit sig i lägenheten när explosionen inträffade.
Polisen har startat en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse i ärendet. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/explosion-i-lagenhet-i-skiftinge?fbclid=IwAR3lX54pzvJm9qig6EDv_c_E4ySfERV3rcPCXHzA9nVfzNOojJ0QKrDe-I0
https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-lagenhetshus-i-eskilstuna/?fbclid=IwAR3prET4ywNfO51C5OSgibV_Oc1PRelYSiq8K5OHpAmSPiE_dphOb8wvm6U
https://brottsplatskartan.se/sodermanlands-lan/farligt-foremal-misstankt-eskilstuna-205761

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.