Två bränder i samma lägenhet i Hässleholm misstänks vara anlagda

| 23 juli, 2021


Under onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till två bränder i samma lägenhet på Godtemplaregatan i Hässleholm. Första larmet om en brand kom till räddningstjänsten vid 12.50 på onsdagen.
Båda bränderna var i en lägenhet på översta våningen som var under renovering och som därför saknade hyresgäster.
Inre befäl på räddningstjänsten Jimmie Ask sade efter första branden: “Vi hittade en brandhärd inne i lägenheten och släckte den. Sedan hittade vi att det brunnit på två ställen till, där papper brunnit men slocknat av sig själv. Med all sannolikhet har bränderna varit anlagda.”

Under tiden som räddningstjänstens insats var igång stoppades trafiken på den berörda gatan. Men tack vare att branden var av mindre omfattning när larmet ringdes in så kunde den släckas snabbt och efter mindre än en timmes arbete höll räddningstjänsten på att avveckla sin insats. Polisen som också kallades ut till platsen höll förhör med vittnen Och tidigt på eftermiddagen hade de tillräckligt med misstankar kring händelsen för att gå ut med en rubricering om mordbrand.
Polisens presstalesperson sade: “Det jag vet i nuläget är att det brunnit i papper i lägenheten och att händelsen kommer att rubriceras som mordbrand.”

Men knappt hare räddningstjänsten hunnit komma till stationen igen förrän ett nytt larm från samma lägen ringdes in. Klockan var då 15.30 och räddningstjänsten fick återvända till samma adress och samma lägenhet. Enligt Jimmie Ask verkar även denna brand vara anlagd på samma sätt som den första, och släckningsarbetet gick snabbt.
Han sade: “Det brann igen på samma ställe som första gången, men det finns ingen möjlighet att branden kan ha självantänt, säger han och berättar också att räddningstjänsten tydligt kunde se att nytt papper används som tändningsmaterial.”
Under onsdagseftermiddagen och kvällen hade polisen ingen misstänkt och ingen gripen för de två mordbränderna.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.