Johan Westerholm: The PoPo´s – De politiska poliserna

| 24 juli, 2021
Johan Westerholm. Foto: Photo by Wilmarksgard

När jag var officer och anställd i Försvarsmakten var politik bannlyst som samtalsämne på officersmässar och i gunrum. Eller så fort du satte på dig uniformen eller i andra sammanhang anspelade på din yrkesroll. Jag kanske är för konservativ för dagens officers- och poliskår och andra delar av det svenska våldsmonopolet, men det var som sagt på min tid. Idag är tiderna annorlunda.

Som ung officer, jag tog examen som fänrik i december 1986 efter först 15 månaders värnplikt och sedan två år på Marinens Officershögskola i Karlskrona, fick vi noga inpräntat i oss att i officersmässar och gunrum var ett samtalsämne bannlyst…

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.