Widar Andersson: Tvåhundra gangstermord senare står vi och stampar

| 24 juli, 2021
Statsminister Reinfeldt ägnade sitt jultal i december 2013 åt den växande gängkriminaliteten. Kritikerna menade att han istället borde ha pratat om kriget i Syrien och om hotet från nazister. Foto: TT

“Det känns som att vi har kommit till vägs ände. Det finns snart inga ord kvar att säga. Jag minns inte när statsminister Löfven, inrikesminister Damberg och justitieminister Morgan Johansson för första gången ombads att kommentera skjutningar och mord i den svenska gangstermiljön. Men jag kan tänka mig att det är flera gånger per år sedan 2014 och framåt som de har varit “förbannade”, “förtvivlade” beslutsamma att “knäcka gängen”, talat om utvecklingen som “oacceptabel” och/eller lovat “odjuren” som beter sig så illa ska: “jagas till världens ände om så skulle behövas.” Och ett otal variationer på samma tema. Politikerna har fastnat i ett olyckligt förstaläge…”

Läs i Folkbladet


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Widar Andersson: Tvåhundra gangstermord senare står vi och stampar

 1. Carl den 12

  Fd statsminister Fredrik, gjorde och skrev om Sveriges historia till ett land, som inte längre går att känna igen💔

  Calle undrar, hur det kommer sig att M regering inte har fått stå tills svars, precis som Stefan, S regering🤔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.