Hans Sandin: Ett slöseri med pengar utan motstycke i hela Europa. Slopa landstinget och det NU, för detta är rent vansinne!

| 25 juli, 2021
Flygbild över centrala Stockholm med Tegelbacken, Centralbron med Strömsborg och Helgeandsholmen med riksdagshuset. Stadshustornet sticker upp i förgrunden. Foto: Bertil Ericson/TT

När Sveriges kommuners och landstings egna organisation, SKL, ska bygga nytt kontor blir det i toppläge i Stockholms innerstad för miljardbelopp. Samtidigt talar organisationen ständigt om det mångmiljardbehov av tillskott till landets kommuner för att klara att upprätthålla välfärden.

SKL planerar att flytta till ett nytt kontor, på en ännu mer central plats i Stockholm till en av tidningen Fastighetsvärlden beräknad kostnad av ungefär 2 miljarder kronor.

På Tegelbacken ska ett stort hus rivas och ge plats för SKL:s nya huvudkontor. Men SVT får inte ställa några frågor om nybygget. I ett mejl får vi till svar att det gamla kontoret behöver repareras och verksamheten effektiviseras, men ingen uppgift om köpesumman.

Vi får alltså inte tala med SKL om nybygget. Däremot berättar SKL återkommande om kommunernas och landstingens behov av mer pengar för att klara välfärden för invånarna:

– Om vi fortsätter att ge medborgarna service på det sätt vi gör nu så skulle underskottet fortsätta att öka med 20 miljarder varje år, sa Annika Wallenskog chefsekonom på SKL i SVT Agenda den 23 februari i år.

Hans Sandin

Svt


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Hans Sandin: Ett slöseri med pengar utan motstycke i hela Europa. Slopa landstinget och det NU, för detta är rent vansinne!

 1. Anders

  Hela Sverige ska leva var ett socialdemokratiskt mantra i många år .
  Så flyttade man någon liten klick till Sundsvall och några till Visby . Sedan skulle hela Sverige leva på . En vanlig sossesatsning , det bidde en tummetott.
  Bygg Regionernas hus i Tensta/Rinkeby eller Fittja och visa att allt snack om integrationen är på riktigt .
  Eller i någon av alla de kommuner som inom en femÅrsperiod kommer att gå omkull pga den idiotiska invandringspolitiken som bedrivits de senaste 30-40 åren .
  Men politikpladder är en sak , ta tag i problemen något helt annat .

  Svar
  1. Göran

   Anders,

   Hatten av! Mitt i prick! Kommentarernas kommentar! Jag bugar mig djupt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.