Kriminologers teorier angående stenkastarna på E65

| 26 juli, 2021

Idag skriver Kvällsposten om de olika teorierna som nu den ene så kallade kriminolog för fram angående alla stenkastningarna på E65. Och den ene teorin efter den andra är mer verklighetsfrånvänd än den andra. En talar om att det är pojkstreck medan en annan säger det är en ensam person som drivs av starkt hat. Leif GW Persson var i TV4 nyhetsmorgon övertygad om att killar mellan 13 och 15 låg bakom och att det är pojkstreck.
Jerzy Sarnecki är inne på samma spår när han säger: “Det man i första hand tänker på är att det är unga personer. Unga pojkar som tycker att detta är fruktansvärt roligt. Ju mer det uppmärksammas i medierna desto roligare är det förstås.”

Och även han menar att det är flera personer som är inblandade. Han menar också att det tyder på att det är flera grupper av pojkar då stenkastningen skett på olika ställen. En annan som uttalat sig är läkaren och kriminologen Ardavan Khoshnood som istället tror att det handlar om en eller två yngre vuxna personer som hyser ett starkt hat eller hämndbegär mot danska bilister. Han menar också att den eller de vet vad den gör och har god lokalkännedom.
Han säger: “Det är inga impulsiva attacker utan de kräver planering och organisering. Man måste placera sig, hämta stenar och hitta bilar med rätt registreringsskylt.

Han säger vidare: “Man kan tänka sig att gärningsmännen är minst två personer som placerar sig på olika platser längs vägen och kommunicerar med varandra.”
Och han fortsätter sen sitt resonemang med att det mest lutar sig mot att det är en ensam gärningsperson och att han efter stenkastandet snabbt försvinner från platsen, och att det är därför polisen inte lyckats fånga honom. Han menar också att det “hämndbegär eller hat han bero på pandemin att danskar får korsa Sverige för att ta sig ut till Bornholm. och Khoshnood misstänker att polisen fastnat i sökandet efter gärningsmannen på E65.

Men att det skulle vara ett flertal gärningsmän det betvivlar han då det är väldigt ovanligt.
Men ingen av dessa så kallade kriminologer vågar säga att det kan ligga kriminalitet bakom stenkastningen och att det kan vara en hämnd mot att unga kriminella straffas hårt i Danmark.
Man frågar sig varför de inte gör det, är det av rädsla att de då pekar ut den organiserade brottsligheten som oftast drivs av första eller andra generationens invandrare?
Är detta av rädsla att detta stöds av ett flertal av de skånska medborgarna?

https://www.expressen.se/kvallsposten/attacker-mot-danskar-drivs-av-starkt-hat/?fbclid=IwAR3W4I_GXRolqH05hTMrAZ0UguP2Tug1fiFzjNnnh4awlrW5kPBMYQpxn1E

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.