Johan Westerholm: Därför är Vladimir Putin så enkel att förstå

| 27 juli, 2021
Peter den Store, Vladimir Putin. Foto: Wikipedia. Montage

Den svenska yrvakenheten kring Rysslands agerande i Östeuropa borde inte vara så yrvaken som den är. I Jens Stoltenbergs sommarprogram i SR P1 “Sommar” finns en kort passage om några sekunder som komprimerar den grundkunskap som krävs för att förstå vart Vladimir Putin finner sin inspiration och varthän Ryssland är på väg.

Rysslands president Vladimir Putin sade i samband med en militärparad att landet är redo att möta fienden med en ”oundviklig attack”. Uttalandet kommer efter en incident i juni där Ryssland hävdade att man avfyrat varningsskott mot den brittiska jagaren Defender som befann sig på ukrainskt vatten utanför Krim i Svarta Havet rapporterade bland annat SVT.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.