Kvinna hittad död i skogsparti i Högsbo industriområde i Göteborg

| 27 juli, 2021

Vid 20.40-tiden på måndagen fick Göteborgspolisen i ett larm från en inringande om att denne funnit en död person i ett skogsparti i Högsbo industriområde i Göteborg. När polisen kom till platsen så fann de en avliden kvinna liggandes utomhus i skogspartiet. Vakthavande befäl Andreas Odén sade: “På grund av omständigheterna har vi inlett en förundersökning om mord.”
Enligt uppgift har ett område runt hela skogspartiet, uppskattningsvis 1,5 kilometer spärrats av strax efter att polisen anlänt till platsen. Polisen har varit och är fortfarande förtegen om fyndet.

Men det har framkommit att en teknisk undersökning av platsen har genomförts under kvällen och natten och att denna kommer att fortsätta under tisdagen.
Andreas Odén sade under natten: “Det är fortfarande väldigt oklara omständigheter kring kvinnans död, vi jobbar med att försöka identifiera henne.”
Polisen har också meddelat att en person har tagits till förhör, men enligt Odén är denna inte misstänkt, utan bara uppgiftslämnare. I övrigt så meddelar Odén att polisen under natten inte hade någon misstänkt i ärendet.

Enligt obekräftade uppgifter som Aftonbladet publicerat så skulle kvinnan ha ett band runt halsen.
Odén sade: “Det är ingenting jag kan bekräfta. Jag vet inte vart den uppgiften kommer ifrån.”
Runt klockan ett under natten mot tisdagen hade polisen dragit ner på närvaron på platsen och kvar stod en polismålad buss och två mindre civilmålade bussar som tillhör kriminalteknikerna parkerad vid en infart till ett skogsområde. Enligt uppgifter till Expressen kom en begravningsbil och hämtade den avlidna kvinnan strax efter klockan två på natten.

I området där kvinnan hittades finns flera asfalterade promenadstråk i närheten och enligt uppgift ligger det i den södra delen av Högsbo industriområde, ett större område som ligger relativt centralt i Göteborg. I närheten av fyndplatsen finns trafikplatsen Radiomotet varifrån Radiovägen leder mot Frölunda torg på andra sidan Dag Hammarkjöldsleden. I fastigheterna runt platsen finns flera företag, i byggnaden närmast finns ett antal företag inrymda i samma byggnad.

https://www.expressen.se/gt/polisen-utreder-mord-i-goteborg/?fbclid=IwAR3X7RCZzQjb4At8xnvFycmh4snR3Bjnm_5XFiNK_aeZvywGKyDg3hpFAE0
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kvinna-hittad-dod-i-goteborg-forundersokning-om-mord
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/O39bgb/dod-kvinna-hittad-i-skogsparti-i-sodra-goteborg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.