Regeringsbeslut från 2018 och Miljöpartiet bakom cementkrisen

“År 2018 tog regeringen Löfven och dåvarande miljöministern från Miljöpartiet ett beslut om att etablera nya och utöka Natura 2000-områdena närmast Cementa i Slite. Specifikt hänvisar regeringens provinsiella representant länstyrelsen på Gotland till området Hejnum Kallgate i sin överklagan av Cementas tillstånd, ett område som regeringen Löfven alltså utökade.

Natura 2000-området Hejnum Kallgate (PDF) utökades på regeringsuppdrag i maj 2018. Förslaget om utökandet kom ursprungligen från dåvarande miljöminister och vice statsminister Åsa Romson (MP) år 2015.
Regeringen tog det slutliga beslutet den 31:a maj 2018, inklusive inrättandet av två nya Natura 2000-områden som berör Cementa, samt utökandet av de befintliga. Cementa själva varnade 2017 för att förslaget kunde innebära att bolagets cementproduktion kunde “försvåras avsevärt/riskerar att upphöra, i närtid och på sikt.

Läs i Cornucopia


Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Regeringsbeslut från 2018 och Miljöpartiet bakom cementkrisen

 1. ulf

  Ett nytt berikande beslut för Sveriges framtid !🤯🙄🤡

  Svar
 2. Peter Kostin

  Nån som tror att S skulle tillåta att brytningen av kalk stoppas? Det är valår nästa år. Omkring 400000 plus alla anhöriga till de arbetare som förlorar jobben kommer att utgöra en kvarnsten runt Löfvéns hals om han inte gör något. Jag är övertygad om att Bommersvik inte kommer att tillåta Löfvén att avstå från att upphäva beslutet. Om han gör det kommer det att bli det sista Stefan gör. Han blir en ny Juholt

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.